Flygrostlösare

Flygrostlösning är särskilt utformad för att avlägsna fastbunden asfalt, bromsdamm & flygrost från lack och hjul. Begreppet flygrost orsakas av små partiklar järnoxid som bildas genom den dagliga körningen, till exempel vid bromsning. Dessa partiklar binder sig till billack och hjul, vilket påverkar ditt fordons utseende och minskar dess värde. Därför är det viktigt att regelbundet tvätta bort eventuell flygrost.

Få bort flygrosten för att behålla värdet på bilen

Regelbunden användning av flygrostlösare ger vissa långsiktiga besparingar, genom att avlägsna föroreningar innan de blir allt för ingrodda i fordonets lack kan du undvika kostsamma reparationer eller visuella defekter längre fram. Det är också ett sätt att skydda din investering eftersom en ren och välskött bil ökar dess återförsäljningsvärde med tiden.

Är flygrostlösare samma sak som fälgrengöring?

Formeln på kemikalierna är i sig otroligt lika. Ofta är båda pH-neutrala, framförallt flygrostlösning vilket gör att den inte skadar bilens lack. Däremot är det inte lika säkert att en fälgrengöring lämpar sig för lackerade ytor på samma sätt som en flygrostlösare. Välj därför alltid en flygrostlösare om du avser att spraya på lackerade ytor.

Undvik framtida rost

Bromsdamm & järnpartiklar, även känt som flygrost, är ett vanligt problem som kan orsaka lackskador på bilar om det inte behandlas på rätt sätt. Flygrost bildas när järnpartiklar binder sig till syre och fukt i luften och lägger sig på bilens yta. Detta kan leda till att delar av bilen rostar och korroderar, vilket orsakar kostsamma reparationer med tiden. Det kanske viktigaste med en flygrostlösning är att den hjälper till att skydda mot ytterligare bindning av järnpartiklar/flygrost vilket bidrar till en minskad risk för korrosion.

loader
Laddar...