Bilvax

För dig som tycker om en bil med lyster heter svaret vax! Med bilvax kan du få en trist lack att skina. Här på mekster.se hittar du bilvax och lackförsegling från ledande tillverkare till fenomenala priser.

Bilvax används för att försegla en nytvättad kaross och förebygga att ny smuts ska bita sig fast och bli svår att tvätta bort. Bilvaxet används efter tvätt och polering och ger bilen extra glans och lyster. Att vaxa sin bil kan ge ett riktigt lyft rent estetiskt. Vaxar man bilen kan man nämligen återfå den fina lystern som bilen hade en gång i tiden. Med rätt produkter är det dessutom lätt att få till ett riktigt bra resultat och du hittar allt du behöver för att lyckas här på mekster.se

Hur vaxar man bilen?

Bilvaxning är det sista steget i en grundlig biltvätt. Du börjar som vanligt med att rengöra bilen noggrant med bilschampo och avfettning. Innan du börjar med själva vaxning är det dessutom bäst om du polerar bilen innan. Om du använder dig av en maskin så använder du lite hårdare trissor till polermedlet medan du använder mjukare till själva vaxet. Se till att ha flera trissor hemma när det är dags för vaxning så du kan byta ut till nya rena emellanåt. När du polerat bilen ser du till så att den är fri från polermedel och torr för att få bästa resultat. När det är dags för själva vaxningen så läger du på detta i en låg hastighet om du använder maskin och mjuka cirkelrörelser om du gör för hand. När vaxet har torkar in drar du en ren mikrofiberduk över karossen.

Vi säljer bilvax från de ledande tillverkarna Meguiars, tershine, autoglym, turtle wax, sonax och mycket mer.