MC-batterier

Vi erbjuder ett stort sortiment av gel-batterier, litium-batterier och underhållsfria batterier anpassade till MC. Namnet antyder kanske att ett MC-batteri endast kan användas till motorcyklar, riktigt så är inte fallet. Samma typ av batterier kan ibland vara monterade på snöskotrar, mopeder (scooter) och ATV. Denna typ av batteri kan även förekomma i andra typer av fordon som inte nämnda ovan, exempelvis åkgräsklippare eller andra trädgårdsmaskiner.

Köp batteri till MC, Moped, ATV eller snöskoter här!

Ett MC-batteri kan passa på fler fordon än motorcyklar

Trots namnet så är inte MC-batteriet begränsat till just motorcyklar, men har kommit att bli ett samlingsbegrepp för startbatterier av mindre modell. Är du osäker på om det är just ett MC-batteri du behöver till ditt fordon så kan du givetvis ta en bild på ditt befintliga batteri och skicka in till oss så kontrollerar vi vilket batteri du ska ha. I regel kan vi alltid erbjuda batterier till motorcykeltillverkare så som Yamaha, Honda, BMW, Suzuki, Ducati och många fler.

Batterier till ATV (fyrhjuling), UTV & QUAD

Letar du ett batteri till din fyrhjuling? Då har du kommit rätt, din fyrhjuling har troligen just den här typen av batteri monterat som startbatteri. Batterierna är oftast inte särskilt känsliga för stötar vilket gör att dom lämpar sig alldeles utmärkt för den tuffa terrängen som en fyrhjuling kan utsättas för.

Batteri till moped

Dessa batterier används flitigt av mopedtillverkare, mycket på grund av batteriets storlek men också på grund av att en moped har väldigt likvärdig elektronisk utrustning som en MC. De flesta nya mopederna är även utrustade med elektronisk start vilket medför att de behöver ett startbatteri som helt enkelt kan starta upp mopeden.

Snöskoterbatteri

Är du jakt efter ett startbatteri till din snöskoter? Även här har elstarten blivit allt vanligare och det krävs batterier av hög kvalitet som klarar många elstartar många år framöver! Här gäller det att välja ett batteri med hög startkapacitet. Ett startbatteri kan tappa upp till hälften av sin kapacitet när temperaturen går från +25°C ner till -25°C. Detta beror helt enkelt på att motståndet i ett batteri ökar vid kallare yttertemperaturer.

Batteri till åkgräsklipparen?

Javisst, även åkgräsklipparen kan vara utrustat med ett MC-batteri. Här kan det både förekomma AGM-batterier såväl som dom mer traditionella batterierna. Därför bör du kontrollera vilket batteri din åkgräsklippare är utrustat med just nu. Vill du uppgradera till ett batteri med mer kapacitet bör du först mäta så att det får plats.

Livslängd på ett MC-batteri?

Livslängden varierar lite mellan de olika märkena som finns, vi försöker enbart hålla oss till högkvalitativa tillverkare som kan garantera en lång livslängd på sina batterier. Men i regel så kan man säga att ett normalt använt batteri håller mellan 3-5 år. Detta förutsatt att du kontinuerligt laddar ditt batteri.

MC-Litiumbatteri

Ett MC-batteri av Litium-modell är mer högpresterande än traditionella batterier. De tål kyla bättre, håller en lägre vikt och laddas inte ur lika snabbt som ett traditionellt batteri. Litiumbatteriet är slutet och är med andra ord syra och läckagefritt. Livslängden är även bättre än i ett traditionellt batteri. Detta är med andra ord ett batteri som håller en mycket högre prestanda, men med prestanda kommer även pris. För ett litiumbatteri får du betala betydligt mer än det traditionella batteriet.