Bromsslang

Bromsslangar är en viktig komponent i din bils bromssystem och behöver då och då bytas ut. Märker du att läcker ut bromsvätska kan de bero på att bromsslangen spruckit och då är det hög tid att ersätta den med en ny.

Dags att byta ut din torkade bromsslang?

Är du på jakt efter nya bromsslangar till din bil? Då har du kommit rätt! Vi har nämligen mängder av bromsslangar till de allra flesta bilmodeller och till riktigt bra priser dessutom. Bromsslangen är en viktig del i din bils bromssystem och ska bytas ut om den blivit dålig. Bromsslangen har som uppgift att leverera hydraulvätska från huvudcylindern till en mängd delar i bromssystemet för att bilen ska stanna. Hydraulvätskan förflyttas genom bromsslangen när man trycker ner fotpedalen och så småningom nås bromsoken som klämmer åt bromsskivan som får bilen att sakta in eller stanna helt.

När ska man byta bromsslang?

bromsslang

Bromsslangarna leder bromsvätska och slits lätt ut. De ska vara mjuka och flexibla men när dom blir gamla kan slangarna torka och därför spricka och då kan bromsvätska läcka ut. Detta vill man i allra högsta grad undvika eftersom att du blir en ren trafikfara utan ett välfungerande bromssystem. Det finns flera sätt att upptäcka om en bromsslang är trasig. Den ena är genom att kolla om den fått sprickor. Du kan böja slangen för att föröka exponera sprickorna, minsta lilla spricka du upptäcker innebär att den bör bytas ut. Du kan även be någon pumpa på bromspedalen medan du undersöker om den ändrar form. Om du skulle upptäcka minsta deformation är det läge att byta ut den. Om du ser att det droppar vätska från bromsslangen är ett annat tecken på att den måste bytas ut. Låter du det gå för länge kan de bli så illa att bromsarna inte tar för ens du tryckt ner pedalen hela vägen ner till golvet.

Det finns flera sorters bromsslangar i olika material som lämpar sig för olika bilar. Men för att försäkra dig om att du väljer en bromsslang som passar just din bil uppmanar vi dig att fylla i ditt regnr i regnr-boxen högre upp på sidan, då visas endast de bromsslangar som passar just din bil.

Vi säljer bromsslangar från kända varumärken som A.B.S, Ate, Bosch, Herth+Buss Jakoparts, Japanparts, Jp Group, LPR, QH, Blue print och vårt egna varumärke mekster.