Tvätthandskar

Med en tvätthandske kan du tvätta bilen på ett skonsamt och enkelt sätt. Tvätthandskar har blivit omåttligt populärt inom biltvätt senaste åren och finns i mängder av varianter. Ofta kan du även tvätta tvätthandsken efter en tids användning.
Tyvärr hittar vi inga produkter i vald kategori

Tvätthandskar / tvättvantar till bilen

Om du är en bilägare som älskar att hålla din bil ren och skinande, då är tvätthandskar en oumbärlig produkt för dig. Tvätthandskar är ett viktigt verktyg för att effektivt och skonsamt rengöra din bil. Med en bra tvätthandske kan du enkelt avlägsna smuts, damm och fett från bilens yta utan att skada lacken eller orsaka repor.

Fördelar med att använda tvätthandskar

Att tvätta bilen för hand ger en mer noggrann rengöring jämfört med att använda en automatiserad tvättanläggning. Genom att använda en tvätthandske kan du komma åt alla svåråtkomliga områden på bilen och rengöra dem ordentligt. Här är några fördelar med att använda tvätthandskar för att tvätta bilen:

 • Skonsam rengöring: Tvätthandskar är tillverkade av mjuka material som minskar risken för repor eller skador på bilens yta.
 • Effektiv rengöring: Tvätthandskar har en bra förmåga att absorbera smuts och fett, vilket gör att du kan rengöra bilen snabbt och effektivt.
 • Bättre kontroll: Med en tvätthandske får du bättre kontroll över rengöringsprocessen och kan enklare komma åt olika delar av bilen.
 • Återanvändbara: Tvätthandskar kan användas om och om igen, vilket gör dem till en kostnadseffektiv produkt.

Välja rätt tvätthandske

När du letar efter en tvätthandske finns det några faktorer att överväga för att hitta den bästa produkten för dina behov. Här är några viktiga egenskaper att tänka på:

 • Material: Välj en tvätthandske tillverkad av skonsamma material som inte skadar bilens yta. Många tvätthandskar är tillverkade av mikrofiber eller lammskinn.
 • Storlek: Se till att välja en tvätthandske som passar din handstorlek för bästa komfort och kontroll.
 • Textur: En tvätthandske med en lätt struktur kan hjälpa till att avlägsna envis smuts och fett.
 • Pris: Jämför priser och leta efter bra erbjudanden för att hitta en tvätthandske som passar din budget.

Hur man använder en tvätthandske

För att få bästa möjliga resultat när du använder en tvätthandske, följ dessa enkla steg:

 1. Tvätta bilen i skuggan för att undvika att tvättmedlet torkar innan du hinner skölja av det.
 2. Blöt tvätthandsken i vatten blandat med bilschampo.
 3. Börja rengöra bilen från toppen och arbeta dig neråt för att undvika att smutsen från de nedre delarna förorenar de redan rengjorda områdena.
 4. Använd varsamma rörelser och, raka drag, undvik att applicera för mycket tryck på bilen.
 5. Efter att du har rengjort hela bilen, skölj av tvätthandsken ordentligt och rengör den noggrant innan du låter den torka.

Vårt sortiment av tvätthandskar

Här på Mekster.se erbjuder vi ett brett sortiment av tvätthandskar av hög kvalitet. Våra tvätthandskar är tillverkade av skonsamma material som är säkra att använda på alla typer av bilar och dessutom är de återanvändbara. I vår kategori för tvätthandskar hittar du olika varianter baserat på material, storlek och textur. Vi har också fälgborstar som är speciellt utformade för olika ändamål som exempelvis för att rengöra fälgar.

För att få ännu bättre resultat vid bilrengöring rekommenderar vi att du kombinerar din tvätthandske med andra produkter från vår kategori för bilvårdstillbehör. Varför inte prova våra tvättsvampar om du gillar mer traditionell biltvätt? Du kan också utforska vårt sortiment av rengöringsborstar och gummiskrapor för att få en komplett uppsättning av bilvårdstillbehör.

Och för att hålla din bil i toppskick, se till att använda våra högkvalitativa mikrofiberdukar och torkdukar som är perfekta för att torka av bilens yta efter tvätt.

Köp dina tvätthandskar och andra bilvårdstillbehör från Mekster.se idag och ge din bil den rengöring den förtjänar!