Kylväskor

En biltur till stranden eller en utflykt på en vacker äng görs bäst med en god bit mat och dryck. Se till att din dryck och mat håller sig kylda med hjälp av en kylvätska när det är dags att äta. Hos oss hittar du vanliga kylboxar och kylboxar som du kan koppla in i bilen.

Kylväskor för att kyla din mat och dryck

En kylväska ser till att maten är kall, även om det är varmt ute. Kylväskorna hos oss finns i två varianter, en där kylklampar kyler maten och en som kopplas till bilens elsystem. En elektrisk kylväska påminner om ett litet kylskåp och du kopplar den till bilens elsystem, exempelvis via cigarettuttaget. Du lyfter då bara ett lock för att komma åt innehållet i väskan. När du har kopplat in en kylväska är det viktigt att tänka på bilbatteriet. Så länge bilen färdas är det lugnt, men stänger du av bilen så stjäl kylboxen ström direkt från bilbatteriet. Skaffa därför en batterivakt, om det inte finns en inbyggd redan. Batterivakten räddar bilbatteriet genom att slå av kylväskan om batteriet börjar bli tomt.

Kylboxar och värmeboxar

Kälväskor kan även kallas kylboxar / värmeboxar då man syftar på en kylväska gjort i plast eller andra material som bidrar till ett hårt skal. Detta kan vara bra om man exempelvis vill ta med sig kylväskan i bilen. Många kylboxar är även utrustade med värmefunktion vilket också kan vara smidig om man vill fövara mat på underhållsvärme. Vi har kylboxar i olika storlekar som lämpar sig för olika ändamål, men någonting för alla. Vissa är stora och lämpar sig för båten, hemmet, husvagnen eller förtältet och andra lite mindre och lämpar sig för utflykten eller i bilen.