Extraljuspaket

Ibland vill man bara att allt ska vara så enkelt som möjligt. Som när du beställer hem en färdig matkasse till dörren eller när du lämnar in kläderna på kemtvätt. Det är ungefär så vi tänkt med våra extraljus. Istället för att välja rätt kablar, lampor och fästen så har vi gjort det åt dig i form av ett komplett extraljuspaket. Bland våra belysningspaket finns det något för alla bilar och plånböcker.

Vanliga frågor

Grid
sort-descending

Vill du göra det enkelt för dig när du ska välja extraljus till din bil? Då har du kommit till rätt sida. Här hittar du nämligen kompletta belysningspaket. När man köper extrabelysning till bilen så räcker det inte enbart med att köpa själva extraljusen. Det krävs fästen i form av en extraljushållare, kabelsatser för att kunna koppla, glödlampa för att extraljusen ska lysa (om dom inte är LED) och toppstag för att få en stabilare och bättre ljusbild. För en oerfaren kan det vara svårt att veta vad man ska välja i denna djungel av extraljus och välja rätt tillbehör, därför har vi försökt göra det betydligt mycket lättare genom att ta fram färdiga paket med alla tillbehör du behöver för montering! För den som aldrig monterat extraljus på bilen tidigare kan det vara en utmaning men något den händiga helt klart kan fixa på egen hand. Om du skulle känna dig osäker vid monteringen av extraljuspaketet uppmanar vi dig istället att kontakta närmsta verkstad. För dig som ändå är fast besluten att fixa detta på egen hand kan du ta hjälp av våra gör det själv guider, där kan du läsa dig till hur du ska gå tillväga.

Extraljus

Hur kopplar man extraljus?

Att koppla in extraljus behöver inte vara särskilt svårt, det brukar nämligen ingå detaljerade instruktioner till den reläsats som du valt för din extraljus, problemet är oftare att det är trångt i motorutrymmet på nyare bilar och att man kan behöva ta loss strålkastare eller andra delar för att komma åt det an behöver.

Fråga: Hur många extraljus får man ha?

Hur många extraljus får jag montera fram på min bil? Finns det någon gräns eller får jag ha hur många jag vill?

Svar: I Sverige räknar vi inte referenstal och kan därför ha hur många extraljus vi vill.

Detaljerat svar: Referenstal är något som finns på alla E-märkta extraljus, värdet får inte överstiga 100 på ett fordon, däremot så har Sverige ett nationellt undantag från dessa regler eftersom vi har så pass mörkt så stor del av året och dygnet, framförallt uppe i norrland. Men undantaget är däremot nationellt och gäller likväl nere i Skåne som längst uppe i Lappland. Ska du resa utomlands kan det vara bra att veta att reglerna kan se annorlunda ut, ska du exempelvis till Norge kan du behöva plocka bort några extraljus.

Vilka extraljus är bäst?

Det är ungefär som att ställa frågan "Vilken bil är bäst?". Olika extraljus är bra på olika saker, är man ute efter längd, bredd eller en kombinerad ljusbild mellan bredd och längd? Många ställer sig också frågan om Halogen, LED eller Xenon är det rätta valet för just dom, det är en fråga som är lättare att svara på utifrån personliga preferenser.

LED-extraljus

Dessa är ofta ett prisvärt alternativ med lång livslängd och ett "vitt"-ljus. LED-extraljus ger också bra bredd och höjd, med andra ord har de lite effekten av att "tända solen" fast med ett vitt-ljus istället för gulaktigt. De kan även lysa långt, men de är ofta den lite dyrare prisklassen som då kan jämföra sig med halogen- och xenon-extraljus när det kommer till längden.

Plus och minus med LED-extraljus
 • + Mycket ljus för pengarna
 • + Låg energiförbrukning
 • + Du slipper byta lampor
 • + Tänder blixtsnabbt
 • - En trasig lampa går inte att byta
 • - Har ibland mer att önska på ljuslängden (Gäller inte alla LED-extraljus)
Plus och minus med Xenon-extraljus

Xenon-extraljus

Xenon-extraljusen kan ofta ge dig en extrem längd, ljusbredden brukar också vara bra men kanske inte fullt lika bred som LED-ljusen. Ljuset är i regel väldigt starkt och gör en rejäl skillnad från ditt ursprungliga helljus. Nackdelen med xenon är att de har en viss fördröjning i upptändningen och att priset ofta är högt.

 • + Extrem ljusstyrka
 • + Du kan byta lampa om de går sönder
 • - Lamporna är dyra att byta ut
 • - Fördröjning i upptändning
 • - Ofta relativt dyra
Plus och minus med Halogen-extraljus

Halogen-extraljus

Halogen-extraljus är de som vi traditionellt monterad på bilar och lastbilar, de ger en bra effekt, tänder snabbt och är billiga. Men ljuset når ofta en viss gräns som är svår att komma över, halogen-lamporna brukar i regel max kunna lysa 1 lux på ca 400-500 meter, mer är det extremt få som klarar av. Men behövs det mer än så? Det är upp till var och en.

 • + Billiga
 • + Du kan byta lampa om de går sönder
 • + Lamporna är billiga att byta ut
 • - Lamporna behöver bytas ut efter en viss tid, i regel gäller = desto starkare lampa desto oftare behöver du byta lampan
 • - Om man vill begränsa antalet extraljus är det svårt att nå "extremt ljus" för den petiga

Extraljuspaket för alla bilar och plånböcker

Hos oss hittar du extrabelysningspaket både för stora som små bilar. En stor bil klär inte lika bra i två extraljus som en liten bil och därför kan du välja extraljuspaket med både två och tre lampor beroende på din bils storlek. Vi har även tänkt på att ta fram extraljuspaket som ska passa allas plånböcker. Du som är i behov av extrabelysning till din bil men sliter med en tight budget så hittar du kompletta paket under 1000-lappen. Dessa lampor har en bra kvalitet men har såklart inte samma styrka och standard som de paketen som kostar lite mer.

Hitta rätt extrabelysningspaket

För att du enkelt ska hitta rätt extrabelysning till din bil kan du ta hjälp av vår belysningsguide. Genom den får du hjälp att hitta rätt extraljus utifrån vilken bil du kör, vart du bor, vilka typer av vägar du kör på och vilken typ av design du vill ha på dina extraljus. Det enda du behöver göra för att få fram passande extrabelysning är att ta dig igenom fyra enkla frågor som du inte ens behöver tänka på för att besvara. Vill du ha ännu mer hjälp gällande valet av extrabelysningskit kan du alltid vända dig till vår kundtjänst. Det hjälper dig mer än gärna att hitta rätt extraljuspaket till din bil.