Polermaskiner

Att hitta rätt polermaskin kan verka svårt och krångligt ibland, men enkelt förklarat så är ofta de små maskinerna anpassade för detaljarbete och de lite större maskinerna för anpassade för större ytor och polering av hela fordon. Det finns två vanliga typer av polermaskiner, roterande och oscillerande. Oscillerande har på senare år blivit otroligt populära då det minskar risken för polerrosor/körspår, hologram eller bänd lack.

sort-descending

Items 1-12 of 16

Vilken polermaskin ska man köpa?

Vilken polermaskin du bör köpa beror först och främst på vad du ska ha den till. Det är exempelvis skillnad på polermaskin för en bil, och polermaskin för båt. Men det beror även på dina egna preferenser. Det finns exempelvis modeller med olika formfaktor för att polera mindre och större ytor.

Hur ska man använda en polermaskin?

  1. Börja med att tvätta bilen och se till att den är helt ren innan du börjar. Om det finns smuts eller grus på bilen så kan de lämna repor i lacken när du polerar. Låt bilen torka efter tvätten, du kan med fördel torka den med en handduk.
  2. Sedan är det dags att applicera poleringsmedel på huvudet av din polermaskin och att sprida ut det ordentligt. Placera dynan på lacken och se till att maskinen är inställd på en långsam inställning. Använd sedan bufferten för att sprida poleringslacken runt området. Vrid nu bufferten till önskad hastighet – detta beror på vilket fabrikat av poleringsmedel du använder, så se till att följa instruktionerna på behållaren. Applicera ett jämnt tryck på lacken, tryck ner bufferten ganska lätt och inte för mycket då det kan skada färgen och bufferten.
  3. Avsluta med att torka av bilen med hjälp av en poleringsduk.

Vad är en oscillerande polermaskin?

En oscillerande polermaskin roterar i en ojämn rörelse i olika riktningar, medan en roterande polermaskin helt enkelt roterar i en jämn cirkulerande rörelse.