Förgasare

På moderna bilar finns det sällan förgasare men på äldre bilar är det desto vanligare. Förgasaren blandar bränsle och luft i din motor som gör att den lättare ska kunna starta. En dålig förgasare kan påverka din bils prestanda och ha negativa effekter på din motor. Därför är det viktigt att byta ut den dåliga förgasaren så snart som möjligt. Här på mekster hittar du din nya förgasare till rätt pris.

sort-descending

Items 1-12 of 20

Förgasare som flödar över eller andra problem? Bra pris på förgasare hos mekster.se

Letar du efter en ny förgasare till din bil? Då har du kommit rätt! Vi har nämligen ett brett utbud av förgasare till riktigt bra priser. Medan de flesta moderna fordon inte längre är utrustade med förgasare så finns det fortfarande på många äldre bilar, liksom klassiska bilar. Förgasaren är en väsentlig del på alla bilar som är utrustad med en, och eventuella problem med den kan påverka bilens prestanda avsevärt. En förgasare blandar bränsle och luft i din motor. Vid t.ex. kallstart av din bil så tillför förgasaren mer bränsle och mindre luft för att bränslet i motorn lättare ska antända och starta motorn.

förgasare

Symptom på en dålig förgasare

Vanligen kommer en dålig förgasare att visa några symptom som du som ägare till en bil med förgasare bör känna till och vara uppmärksam på. Nedan listas fyra vanliga symptom.

  • Minskad motorprestanda – En dålig förgasare kan resultera i att det går trögt för motorn att accelerera och att det går åt mer bränsle.
  • Svart avgasrök – När svart rök kommer från avgasröret är det ett tecken på att motorn körs för mycket eller använder för mycket bränsle. En trasig förgasare bränner inte bara onödigt med bränsle utan producerar också mer dåligt utsläpp.
  • Överhettning – Motorstopp eller överhettning är också vanliga symptom på en dålig förgasare. Detta gör att motorn förlorar sin effekt och i värsta fall leda till allvarliga skador på motorn.
  • Tröga starter – Om bilen är svårstartad kan detta också vara ett tecken på att förgasaren är dålig.

Om du har kommit underfund med att du har en bil med dålig förgasare så hittar du din nya här på mekster.se. För att göra letandet lätt för dig uppmanar vi dig att fylla i ditt regnr i regnr-boxen högre upp på sidan. Genom att göra detta kommer endast de förgasare som passar just din bil att visas i produktlistningen. Där ifrån är det bara att välja den förgasaren som känns bäst. Om du skulle ha några andra frågor gällande valet av förgasare är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Det hjälper dig mer än gärna att besvara dina frågor.

Vi säljer förgasare från de kända varumärkena Bocar, Brosol, Economy, JP Group och vårt egna varumärke mekster.