Pallbockar

Pallbockar ger dig trygghet och säkerhet när du arbetar under din bil. Välj rätt pallbockar för din fordonsvikt och undvik klena modeller. Var säker med pallbockar.

sort-descending

6 Items

Var sätter man pallbockarna?

För att placera pallbockarna i den främre delen av bilen, lyft rakt under framvagnsbalken och placera pallbockarna under länkarmarna. För att placera pallbockarna i den bakre delen av bilen, lyft under bakaxelklumpen och placera pallbockarna under bakaxeln så långt ut åt hjulet som möjligt.

Vad är pallbockar?

Pallbockar är ett tillbehör som är en självklarhet för dig som ofta mekar med bilen, eller som av andra anledningar behöver spendera längre stunder under en bil. Trots att en domkraft kan användas kortare perioder, så rekommenderas pallbockar vid längre arbeten. På så vis ser du till att din egen säkerhet är garanterad när du spenderar längre perioder under bilen.

Vad är bra att tänka på kring pallbockar?

Det är bra att tänka på maxvikten då olika pallbockar är tillverkade för att klara olika vikter. Om du mekar med ett tyngre fordon så kan det därför vara viktigt att ha koll på ungefär vad ditt fordon väger för att se till att du inte använder dig av för klena pallbockar.

Trots att du kanske har en domkraft hemma i garaget så är pallbockar det allra säkraste sättet att lyfta bilen under längre perioder. För att minska risken för olyckor så är det därför en bra idé att använda pallbockar.