Motorolja 0W-40

Befria din bil från friktion med vår 0W-40 motorolja för maximal prestanda och längre livslängd. Ge din motor omsorg med oss för ökad effektivitet och smidig körning samt minskad bränsleförbrukning. Välj optimal prestanda med oss!

Vanliga frågor

Grid
sort-descending

Items 1-12 of 13

Vad är 0W-40 motorolja?

Motorolja är en väsentlig del av ett fordon för att säkerställa en smidig och effektiv drift. Det finns olika typer av motoroljor som är speciellt formulerade för att passa olika motorer och körförhållanden. En kategori av motorolja som är vanlig är 0W-40 motorolja.

0W-40 motorolja är en syntetisk motorolja som har en viskositetsgrad på 0 vid kall drift och 40 vid höga temperaturer. Denna specifika viskositetsgrad garanterar att motorn får tillräckligt med smörjning, även vid extrema förhållanden. Det är ett populärt val för bilar med högpresterande motorer och krävande körförhållanden.

Fördelar med 0W-40 motorolja

Det finns flera fördelar med att använda 0W-40 motorolja för ditt fordon:

 • Hög prestanda: 0W-40 motorolja är utformad för att klara av högtrycksförhållanden och extrema temperaturer. Det erbjuder enastående smörjning och skydd för motorn, vilket förbättrar dess prestanda och livslängd.
 • Bränsleeffektivitet: Syntetiska motoroljor, som 0W-40, har låg friktion vilket minskar bränsleförbrukningen och förbättrar bränsleeffektiviteten. Det hjälper också till att reducera utsläpp och miljöpåverkan.
 • Startprestanda: Eftersom 0W-40 motorolja har en viskositetsgrad på 0 vid kall drift, flyter den snabbt genom motorn även vid låga temperaturer. Detta underlättar starten och minskar slitage på motorn.
 • Skydd mot motoravlagringar: 0W-40 motorolja har en hög rengöringseffekt och hjälper till att förhindra ackumulering av motoravlagringar. Det håller motorn ren och förhindrar skador och nedbrytning.

Kompatibilitet med andra motoroljeklasser

0W-40 motorolja är kompatibel med de flesta moderna bilmodeller och motorer. Det kan dock vara möjligt att andra viskositetsgrader också kan användas beroende på tillverkarens rekommendationer och specifika körförhållanden.

För att hitta rätt motorolja för ditt fordon är det viktigt att följa tillverkarens specifikationer och rekommendationer. Detta hjälper till att säkerställa att motorn får rätt smörjning och skydd.

Relaterade motoroljekategorier

Utöver 0W-40 motorolja finns det också andra kategorier av motorolja som kan vara relevanta för ditt fordon. Här är några närliggande motoroljekategorier:

 • Motorolja 0W-20: En motorolja med lägre viskositet för kalla körningar.
 • Motorolja 0W-30: En annan motorolja med lägre viskositet för kalla körningar.
 • Motorolja 5W-20: En motorolja med något högre viskositet för både kalla och varma körningar.
 • Motorolja 5W-30: En vanlig motorolja för varierande klimat- och körförhållanden.
 • Motorolja 5W-40: En annan populär viskositetsgrad för olika typer av motorer och förhållanden.
 • Motorolja 10W-40: En motorolja med högre viskositet för äldre fordon och/eller varmare förhållanden.
 • Motorolja 10W-60: En motorolja med mycket hög viskositet för extrema körförhållanden och motorer som kräver extra skydd.
 • Motorolja 15W-40: En motorolja med högre viskositet för äldre fordon och högtemperaturkörning.

Det är alltid bäst att kontrollera fordonstillverkarens rekommendationer för att välja rätt motorolja för ditt fordon. För att hitta rätt motorolja online kan du enkelt hos mekster.se skriva in ditt regnummer så tar vi fram alla oljor som passar till just din bil.