Oljefilterverktyg

Kärt barn har många namn. Oljefilteravdragare, oljefilternyckel eller oljefilterverktyg är några av de vanligaste namnen för verktyget du använder när du monterar eller demonterar ett oljefilter eller en oljefilterkåpa. Men här hittar du också andra verktyg till oljefiltret som nödvändigtvis inte handlar om montering eller demontering.
Grid
sort-descending

Vilken oljefilteravdragare bör jag använda?

Eftersom ett oljefilter finns i många olika diametrar och sitter på olika ställen på olika bilar så kan det behövas olika typer av oljefilteravdragare för olika bilar. Det finns tyvärr inte ett verktyg som fungerar på alla bilar. Men det finns universala oljefilteravdragare som klarar de flesta oljefilter.

Bilspecifika oljefilteravdragare till just min bil

Är du trogen till ditt bilmärke och sällan byter bil kan det vara värt att investera i en bispecifik oljefilteravdragare. Denna kommer anpassad exakt efter oljefiltrets dimension och monteras oftast som en hylsa på ett spärrskaft eller liknande. En så kallad ”oljefilterhylsa”.

Universal oljefilteravdragare

Universala oljefilteravdragare finns i flera varianter:

  • Oljefiltertång / Oljefiltertänger
  • Oljefilteravdragare med band (Bandet spänns runt oljefiltret)
  • Oljefilteravdragare med klor / växeldrivna ben

Vilken är den bästa oljefilteravdragaren?

Den bästa oljefilteravdragaren är den som är anpassad för just din bil, den kommer vara smidig att arbeta med och komma åt oavsett om det är trångt eller inte, det är också fördelen av att använda sig av en oljefilterhylsa, du behöver inget svängrum i sidleds.