10% rabatt på all bilvård med rabattkod!

Använd rabattkod:

Batteriladdare

Korta sträckor med mycket start och stopp gör att ditt bilbatteri har svårt att ladda ordentligt. Adderar du då även innerbelysning, en mobilladdare i cigarettuttaget samt torkarblad som kör för fullt blir det ännu mer problematiskt för bilbatteriet att ladda. Känner du igen dig i beskrivningen ovan kan det vara smart att införskaffa en batteriladdare som hjälper dig att ladda bilbatteriet när det laddat ur. Här på mekster.se hittar du bilbatterier till riktigt bra priser från kända varumärken.

batteriladdare

Korta sträckor med mycket start och stopp gör att din bil inte hinner ladda upp ditt bilbatteri ordentligt. Adderar du då även stolsvärme, eluppvärmd vindruta, innerbelysning, en mobilladdare i cigarettuttaget samt torkarblad som kör för fullt blir det ännu mer problematiskt för bilbatteriet.

4 Viktiga anledningar att ha batteriladdare.

 • Det är en bra investering.
 • Vid första anblick kan det anses som olönsamt med en batteriladdare men kollar man till den största orsaken till att svenskar begär vägassistans så är faktiskt ett dåligt batteri oftast orsaken. Om man då är på väg att lämna barnen på dagis eller missar ett möte medan man väntar på en bärgare som i sin tur oftast inte heller är gratis har man ganska snabbt tjänat in besväret med att köpa en laddare. Antingen som ligger löst hemma eller en som sitter i ens DEFA-system ( DEFA842198 ) och laddar batteriet varje gång bilens kupéuttag används.

 • Minskar risken för ett tomt batteri som annars kanske inte orkar starta.
 • Att komma till en bil som inte startar är inte roligt alls speciellt inte på vintern när detta är ännu vanligare då batteriets kapacitet minskar rejält. Vid ungefär -18°C har även ett nytt batteris möjlighet att leverera minskat med 40% från dess normala effekt. Utöver detta så ökar batteriets motstånd när det är kallt och de flesta bilar kan inte ladda ett batteri mer än 60-80% av batteriets kapacitet under vintern. När det är riktigt kallt använder vi gärna alla värmande funktioner som finns, detta kombinerat med det ovannämnda plus korta körsträckor så att bilen inte hinner ladda alls orsakar att bilen inte orkar starta då startmotorn kräver riktigt mycket ström under startperioden.

 • Kör inte din elektronik på svag ström
 • Bilens Volt är 12, 12,7 för att vara exakt om batteriet är fulladdat. Om man väljer att köra runt med ett dåligt batteri som inte kan ge den volten till all den elektronik bilarna har idag löper man stor risk att köra de elektroniska komponenterna på dålig ström vilket kommer skada de i längden och orsaka dyra el-fel. Detta är ännu mer märkbart för bilar som står stilla en del eftersom generatorn inte får arbeta för att kontinuerligt ladda bilbatteriet som det normalt gör när man kör längre sträckor.

 • Minska bränsleförbrukningen och de skadliga utsläppen
 • Kanske inte heller det man skulle tro om att ha ett fulladdat batteri varje gång man sitter i bilen men det minskar faktiskt bränsleförbrukning och de skadliga utsläppen på grund av att alla bilar har en generator som tar kraft från motorn för att skapa ström till ditt batteri. Denna energikonvertering är mindre effektiv än om du laddar i ett uttag då en generator under hög drift kan ta 5-10 Hästkrafter från din bil för att orka med alla andra elektriska funktioner.

  CTEK Batteriladdare

  Vi har ett enormt utbud med batteriladdare från populära CTEK - modeller för alla typer av fordon och yttre omständigheter och påfrestningar som kan förekomma. CTEK är en av världens ledande tillverkare av batteriladdare.