Bromsrengöring

Hela och rena bromsar prestera bättre, och rena bromsar får du med hjälp av bromsrengöring. Bromsrengöring bör du använda när du byter bromsok, bromsbelägg eller bromsskivor för att undvika att gammalt smuts fäster sig på de nya delarna. Här på mekster.se hittar du prisvärd bromsrengöring från ledande tillverkare.

sort-descending

7 Items

Optimera Bromsprestandan med Professionell Bromsrengöring från Mekster.se

Välkommen till Mekster.se, din pålitliga partner för bilvård och underhåll. I vår kategori för bromsrengöring hittar du en omfattande samling av produkter från ledande tillverkare såsom CRC, Motip och ProMeister, utformade för att hålla dina bromsar i toppskick. Bromsrengöring är ett essentiellt underhållsverktyg för varje fordon, och här kommer vi att utforska dess mångsidiga användningsområden, innehåll och bästa praxis för applicering.

Vad kan jag använda bromsrengöring till?

Bromsrengöring är avsedd för att effektivt avlägsna fett, olja, bromsdamm och annan smuts från dina bromssystem. Användningen av bromsrengöring inte bara förbättrar bromsprestandan men förlänger även livslängden på bromsbelägg och bromsskivor genom att förhindra att smuts och grus fastnar på dem. Det är ett idealiskt verktyg vid byte av bromsok, bromsbelägg, eller bromsskivor, säkerställande av att de nya komponenterna är fria från kontaminering vid installation.

Vad innehåller brake cleaner/bromsrengöring?

Bromsrengöring består av en blandning av kraftfulla kemikalier, inklusive lösningsmedel som aceton, metylenklorid och tetrakloretylen, som är effektiva för att bryta ner och avlägsna oljor och fett från bromskomponenter. Produkterna varierar mellan att vara klorerade eller icke-klorerade, med varje typ som erbjuder specifika fördelar, som snabb torktid eller minskad brandrisk.

Vad ska man smörja bromsarna med?

För att säkerställa optimal funktion och förhindra överhettning av bromssystemet, är det viktigt att välja rätt smörjmedel. Även om kopparbaserade smörjmedel är vanliga, rekommenderas kopparfria alternativ för att undvika galvanisk oxidation. Det är viktigt att smörjmedlet kan stå emot höga temperaturer och är resistent mot fettlösande ämnen. Utforska vårt sortiment av Smörjmedel, fett och pasta för att hitta det perfekta valet för ditt bromssystem.

Hur rengör man bromsar?

Att rengöra dina bromsar är en enkel process som kan utföras i några steg:

  1. Förberedelse: Börja med att skölja av hjul, fälg och bromskomponenter för att avlägsna ytlig smuts och damm.
  2. Applicering: Spraya bromsrengöringsmedel jämnt över bromskomponenterna och låt det verka enligt anvisningarna på produkten.
  3. Torkning: Låt komponenterna torka helt, antingen lufttorka eller använd en ren trasa för att torka bort överflödigt medel.
  4. Rosthantering: Om du upptäcker rost på bromsskivorna, använd lämpliga metoder för att avlägsna den, som att skrubba med en stålborste eller använda specifika rostborttagningsprodukter.

Hur får man bort rost på bromsskivorna?

Rost på bromsskivorna är en vanlig företeelse som kan hanteras effektivt genom regelbunden körning och underhållsrengöring. För tjockare rostlager kan det vara nödvändigt att mekaniskt avlägsna rosten eller konsultera en professionell för att säkerställa att dina bromsskivor förblir funktionella och säkra.

På Mekster.se strävar vi efter att erbjuda produkter av högsta kvalitet för att hjälpa dig att underhålla ditt fordon på bästa möjliga sätt. Utöver bromsrengöring erbjuder vi även ett brett sortiment av fälgrengöring och motorrengöring för att hålla hela ditt fordon i utmärkt skick. Om du är ute efter nya bromsar till bilen har även det. Besök oss idag och upplev skillnaden med kvalitetsprodukter från Mekster.se.