10% rabatt på all bilvård med rabattkod!

Använd rabattkod:

Gräsklipparolja

Det är mitt i sommaren och din gräsklippare börjar låta lite... konstigt. Det är inte bara frustrerande när din utrustning inte fungerar som den ska, det kan också vara farligt. En gräsklippare som inte fungerar smidigt kan göra att du förlorar kontrollen när du använder den.

Gräsklipparolja är speciellt framtagen för luftkylda 4-takts motorer, Vår olja hjälper till att hålla din motor i trim, och eftersom det är en syntetisk blandning skyddar den mot hög värme och slitage.

Vad är gräsklipparolja?

Gräsklipparolja är en olja som används för att smörja och skydda gräsklipparens motor. Oljan spelar en avgörande roll för att säkerställa att gräsklipparen fungerar optimalt och har en lång livslängd. Genom att regelbundet byta ut och fylla på gräsklipparoljan kan man undvika onödiga driftstopp och reparationskostnader.

Vilka egenskaper ska man leta efter i en gräsklipparolja?

När man väljer gräsklipparolja är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer för att få bästa möjliga prestanda och skydd för gräsklipparens motor. Här är några egenskaper som kan vara värda att överväga:

  • Viskositet: Viskositeten hos oljan påverkar hur den beter sig vid olika temperaturer. En olja med för låg viskositet kan rinna för snabbt och missa att smörja delarna som behöver det. En olja med för hög viskositet kan göra det svårare för motorn att starta. Det är därför viktigt att välja en gräsklipparolja med rätt viskositet för den specifika modellen av gräsklippare.
  • Tillverkarens rekommendationer: Det är alltid bäst att följa tillverkarens rekommendationer när det gäller vilken typ av olja som ska användas i gräsklipparen. Tillverkarna har ofta gjort omfattande tester för att säkerställa att deras motorer fungerar optimalt med en specifik typ av olja.
  • Miljöaspekter: För de som är miljömedvetna kan det vara bra att välja en gräsklipparolja som är biologiskt nedbrytbar och inte skadar miljön om den läcker ut.
  • Specifikt utförande: Framförallt är det viktigt att välja en olja som är speciellt utformad för just gräsklippare

Varför är regelbunden underhåll av gräsklipparoljan viktigt?

Genom att regelbundet kontrollera och byta ut gräsklipparoljan kan man undvika onödiga driftstopp och förlänga gräsklipparens livslängd. Här är några skäl till varför regelbunden underhåll av gräsklipparoljan är viktigt:

  • Optimal smörjning: Gräsklipparoljan smörjer motorns rörliga delar och förhindrar att de gnider mot varandra, vilket minskar risken för slitage och förlänger motorns livslängd.
  • Minskad friktion: Genom att minska friktionen mellan motorns delar kan gräsklipparolja bidra till att öka gräsklipparens prestanda och bränsleeffektivitet.
  • Filtrering av smuts: Gräsklipparoljan hjälper till att filtrera bort smuts och skräp som annars kan fastna i motorn och orsaka skador.
  • Kylning av motorn: Gräsklipparoljan hjälper även till att kyla motorn genom att föra bort värme från de kritiska delarna.

Gräsklipparolja hos Mekster

Hos Mekster hittar du ett brett utbud av gräsklipparolja av hög kvalitet. Vi har oljor som passar olika typer av gräsklippare, oavsett om det är en bensindriven eller eldriven modell. Genom att välja en gräsklipparolja från Mekster kan du vara säker på att du ger din gräsklippare bästa möjliga skydd och prestanda.

Du kanske också är intresserad av:

specialolja, här hittar du oljor som är specifikt utformade för att möta kraven för olika specialanvändningar. Här finns bland annat oljor för traktorer & domkrafter

Om du har en motorsåg kan det vara viktigt att använda rätt typ av olja för att hålla sågen i gott skick och säkerställa optimal prestanda. Motorsågsoljan är speciellt framtagen för motorsågar och har egenskaper som passar för det ändamålet.

I kategorin för kompressorolja hittar du oljor som är utvecklade för användning i kompressorer. Oljan bidrar till att minska friktionen, motverka slitage och förhindra korrosion i kompressorerna.