Extraljus

Extraljus är ett bra val för dig som kör mycket i mörker på obelysta vägar. Här hittar du halogen-, xenon- och LED-belysning med olika ljusstyrkor och ljusbilder. Kör du mycket motorväg är en så kallad spot-ljusbild att föredra medan om du kör mycket landsväg behövs en så kallad combo, med en ljusbild som är både bred och spot. Du kan enkelt filtrera fram dina önskemål genom att använda dig av filtren nedanför. Du är även varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst för att få hjälp med valet av extraljus.

Sök med reg.nummer istället

Loading...
Please wait...

Kategori
Filter
HELLA Skickas omgående
Extraljus Rallye 3003 Compact 7
-5%

Extraljus Rallye 3003 Compact 7" - Origi

727 kr
Ca marknadspris: 765 kr
Du sparar: 38 kr
Till produkt
HELLA Skickas omgående
Extraljus Rallye 3003 Compact 7
-5%

Extraljus Rallye 3003 Compact 7" - Kroma

792 kr
Ca marknadspris: 835 kr
Du sparar: 43 kr
Till produkt
Strands Skickas omgående

SKENE Extraljus LED E-märkt med position

3 694 kr
Ord. pris : 3 695 kr
Du sparar: 1 kr
Till produkt
SIM Skickas omgående

SIM Extraljus LED-ring m. Positionsljus

741 kr
Ord. pris : 742 kr
Du sparar: 1 kr
Till produkt
Strands Skickas omgående

Strands Delta Extraljus LED 12-48V DC 80

2 494 kr
Ca marknadspris: 2 495 kr
Du sparar: 1 kr
Till produkt
JP Group Skickas omgående
JP Group Glödlampa H3 55 W
-29%

JP Group Glödlampa H3 55 W

30 kr
Ca marknadspris: 42 kr
Du sparar: 12 kr
Till produkt
Strands Skickas omgående
Strands Skickas omgående

Extraljus FLOBY LED 120W E-märkt

3 863 kr
Ord. pris : 3 864 kr
Du sparar: 1 kr
Till produkt
Swedstuff Skickas omgående

Extraljus halogen blå lins 9"

263 kr
Ord. pris : 264 kr
Du sparar: 1 kr
Till produkt
SIM Skickas omgående

SIM Extraljus Blå m. Positionsljus

435 kr
Ord. pris : 436 kr
Du sparar: 1 kr
Till produkt

Om Mekster.se

mekster.se säljer bilreservdelar, biltillbehör, verktyg, bilvård och olja i alla prisklasser. Oavsett prisklass på produkt så har vi mängder med högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser.

Läs mer om Mekster.se

Se bättre i mörkret med extraljus

Här hittar du ett brett utbud av extraljus till riktigt bra priser. Vi säljer extraljus med halogen-, xenon- och LED-belysning i olika styrkor med olika ljusbilder. För att göra det enkelt för dig kan man säga att om du letar efter stark extrabelysning kan du kolla extraljusens lumen. Även om lumen inte direkt mäter extraljusens ljusstyrka är det ändå en indikator på hur starkt det lyser. Du kan läsa mer om lumen bland vanliga frågor, där finner du även andra frågor som kan vara relevanta för dig vid val av extraljus.

Varför ska jag köpa extraljus?

Extraljus

Med ett par bra extraljus så blir det lättare att urskilja hinder eller djur på vägarna. I och med att du ser bättre så blir din körning även säkrare och du kan känna dig tryggare då du får en bättre uppsikt över vägen. Förr i tiden så förknippade man stora extraljus med bra ljus, Idag ser situationen annorlunda ut. Med de nya LED extraljusen så kan du få extremt bra ljus utan att de behöver ta upp hela grillen på bilen. LED teknologin har funnits i ett bra tag nu och du kan hitta billiga extraljus i olika storlekar och effekt som lyser riktigt bra.

Beroende på vilken typ av vägar du kör på finns det extraljus som passar bättre. Kör du till exempel på motorväg är extraljus med spot-ljusbild att föredra, ljuset centreras men du ser långt framför dig. Kör du på icke upplysta landsvägar är en combo-ljusbild att föredra. Då kan du välja att investera i tre extraljus varav två har en bred ljusbild och en av dem har en spot-ljusbild som du placerar i mitten på din bils grill.

När du ska koppla in dina extraljus kan det vara bra att ta hjälp av någon som har gjort det förut eller har erfarenhet av att koppla el. Vissa extralysen behöver ett relä som kopplas in och en del väljer att även koppla in en brytare och en säkring till extraljusen. Om du har bestämt dig för att koppla in extraljusen på egen hand kan du ta hjälp av vår guide Så monterar du extraljus. Är ljusen rätt ikopplade så ska en lampa lysa på instrumentpanelen som ser ut som denna:

Köp extraljus online

Vilka extraljus du ska välja beror delvis på vilken bil du har, vad för typ av vägar du kör på och vad du förväntar dig av dina extraljus. Du kan enkelt sortera fram passande ljus till din bil genom våra filter högre upp på sidan. Där kan du bland annat välja diodtyp, lamptyp, lumen också vidare. Vi säljer extraljus från de kända tillverkarna Hella, Strands och Swestuff.