10% rabatt på all bilvård med rabattkod!

Använd rabattkod:

MC-Olja

Motorcykelmotorer smörjs med olja vilket innehåller ämnen som minskar friktionen mellan rörliga delar. Om du inte använder rätt motorcykelolja kommer din motor att slitas ner mycket snabbare än den borde. Detta kan leda till kostsamma reparationer eller till och med ett byte av hela motorn.

Här har vi samlat alla oljor som hör till din MC och moped - allt från 4-takt-, 2-takt- & transmissionsolja

Motorcykelolja

Vi har ett stort antal oljor för motorcyklar som gör det enkelt för dig att säkerställa rätt val utifrån säsong, körsätt och din motorcykelmotors specifika förutsättningar. Med många viskositeter och oljetyper ser vi till att täcka samtliga behov. Vi har en mängd 2-taktsoljor och 4-taktsoljor från välkända och etablerade varumärken.

Numera är det väldigt vanligt med universaloljor som passar de flesta motortyper. Men det är i många fall en bra idé att säkerställa att man väljer en olja som är anpassad utifrån motortypen som man själv har. För att alla våra kunder ska kunna hitta rätt olja har vi därför motorcykelolja och mopedolja i ett flertal olika sammansättningar.

Olja till motorcykel

Motorcykelolja är en typ av smörjmedel som används för att minska friktionen mellan motorn och motorcykelns andra delar. Det hjälper också till att kyla ner motorn. Motorcykelolja finns i olika viskositeter, som mäts efter deras vikt. Vikten av en olja bestäms av dess tjocklek eller hur lätt den flyter vid en given temperatur. En oljas viskositet kan i många fall även justeras med hjälper av olika tillsatser.

Med ett stort antal oljor att välja mellan vill vi göra det enkelt för dig att hitta rätt val för just din motorcykel. Alltid med särskilt engagemang för kvalitet och varierat utbud.

Olja till moped

Mopedolja används typiskt sett för att smörja motorn på en moped. Oljan för mopeder kan tillverkas av olika typer av oljor, såsom vegetabiliska, mineraliska eller syntetiska oljor. Vilken typ du behöver beror på allt ifrån körsätt och individuella preferenser till vilken typ av motor din moped har. Att säkerställa så mopeden har rätt oljetryck är en investering för framtiden då det säkerställer att motorn får den oljenivå den behöver och fortsätter vara välsmord.

Genom att spendera lite extra tid på att välja en kvalitativ olja kan man göra mycket för att ens fordon ska fortsätta fungera optimalt.

motorcykelolja