Motorvärmare

Att köra med en kall motor är inte bara dåligt för din bil utan även för miljön. En motorvärmare under det kalla halvåret sparar på din bils motor, minskar bränsleförbrukningen och avgasutsläpp. Här hittar du motorvärmare till många bilmodeller till riktigt bra priser.

Vanliga frågor

Värm upp din motor under vinterhalvåret med en motorvärmare!

Letar du efter en ny motorvärmare till din bil? Då har du kommit rätt! Här hittar du nämligen ett brett utbud av motorvärmare till de allra flesta bilmodeller till riktigt bra priser. Motorvärmaren är en Amerikansk uppfinning som uppfanns 1947. Däremot ser konstruktionen något annorlunda ut idag än vad de gjorde för cirka 70 år sedan. Inledningsvis monterades motorvärmaren i topplocket, idag hittar du den antingen i nära anslutning till din bils kylsystem eller oljetråg. Det finns två typer av motorvärmare som du hittar hos oss, bränsledrivna motorvärmare och elektriska motorvärmare. Det finns många fördelar med en motorvärmare, inte minst för miljön, då en bil med en varm motor drar avsevärt mycket mindre bensin än en kall. En annan miljöaspekt som motorvärmaren hjälper till med är att avgasreningen kommer igång fortare och motorn slits mindre.

Varför ska man ha motorvärmare?

En motorvärmare används främst under vinterhalvåret. Den har till uppgift att värma upp motorn i din bil. Men varför behöver motorn värme när den ändå blir varm? En kall motor släpper ut mer avgaser än en varm, samt ökar bränsleförbrukningen när du påbörjar färden. Du minskar även slitage på motorn om motorvärmaren får värma motorn innan avfärd. Det blir snabbt varmt inne i bilen om motorvärmaren fått hjälpa till, vilket kan vara skönt en måndagsmorgon då termometern visar -25 grader ute.

Hitta rätt motorvärmare till din bil

Här på mekster.se hittar du enkelt rätt motorvärmare och reservdelar till din motorvärmare. Genom att fylla i ditt registreringsnummer i regnr-boxen högre upp på sidan filtreras rätt motorvärmare fram till din bil. Du kan då välja mellan ett antal olika motorvärmare och vara säker på att oavsett vilken av dessa du väljer så kommer du att välja rätt. Om du ändå skulle känna dig osäker och ha frågor eller funderingar angående valet av motorvärmare är du alltid varmt välkommen att kontakta vår kunniga kundtjänst.