Motorvärmare och slangvärmare

75% av motorns slitage sker vid just start,förutom att minska motorns slitage minskar du dessutom din bränsleförbrukning med 24% och de skadliga utsläppen med 74%. Vi hjälper dig gärna med ditt köp av motorvärmare oavsett om du köper för att installera själv eller hos en verkstad!

Vanliga frågor

sort-descending

Motorvärmare för säkrare start och lägre bränsleförbrukning

Letar du efter en motorvärmare till din bil? Då har du kommit rätt.Här hittar du nämligen ett brett utbud av motorvärmare till de allra flesta bilmodeller till riktigt bra priser.

Motorvärmaren är en amerikansk innovation som uppfanns 1947. Däremot ser konstruktionen något annorlunda ut idag än vad de gjorde för cirka 70 år sedan. Inledningsvis monterades motorvärmaren i topplocket, idag hittar du den antingen i nära anslutning till din bils kylsystem eller oljetråg. Det finns två typer av motorvärmare som du hittar hos oss, bränsledrivna motorvärmare och elektriska motorvärmare. Det finns många fördelar med en motorvärmare, inte minst för miljön, då en bil med en varm motor drar avsevärt mycket mindre bensin är en kall. En annan miljöaspekt som motorvärmaren hjälper till med är att avgasreningen kommer igång fortare och motorn slits mindre.

En bil som varit parkerad över natten blir snabbt kall, speciellt om det är vinter. Har du däremot en motorvärmare installerad kommer bilens motor mycket snabbare upp i sin arbetstemperatur och kan minska bränsle förbrukningen med 24% och de skadliga utsläppen med hela 74%. Motorvärmaren behöver ström från ett eluttag och med hjälp av en timer kan du enkelt bestämma när motorvärmaren ska starta uppvärmningen, så motorn hinner bli varm till avfärd. Du kommer märka resultat direkt vid första användning av din nya motorvärmare eftersom bilen inte alls kommer gå på lika högt varvtal när den är nystartad en kall vintermorgon. Nu när du läst alla fördelar med att ha en motorvärmare har du säkert kommit fram till att det inte finns några anledningar till att vara utan en.

 target=

Vilken motorvärmare ska jag välja?

Det är lätt att köpa motorvärmare hos oss. Köp en valfri komfortsats och skriv sen in ditt registreringsnummer vid motorvärmarna så sorterar vi fram rätt motorvärmare för din bil. Gå därefter in på Monteringssatser till motorvärmare om denna sida saknar produkter betyder det att du inte behöver ha någon speciell monteringsdetalj för din installation. Om du skulle känna dig osäker så är du alltid varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig med valet av motorvärmare.

Vad bör jag tänka på när jag köper motorvärmare?

Kontrollera att du inte behöver ha några tillbehör för din installation av motorvärmare. Detta gör du genom att fylla i ditt regnr på sidan "Monteringssatser till motorvärmare". Om det inte visas några produkter efter att du fyllt i ditt regnr så behövs ingen monteringssats utan det räcker med kittet som följer med till din motorvärmare.

Till vissa bilar finns det både kontaktvärmare och slangvärmare eller värmare som värmer kylarvattnet. Samtliga varianter brukar fungera till majoriteten av bilar men slangvärmare och kylvattenvärmare är oftast de mest effektiva. Den ända negativa sidan med att ha en slangvärmare installerad utan cirkulationspump är att man bör begränsa själva timern att inte vara på mer än 4h i sträck. Detta eftersom slangen kan ta skada eftersom den då riskerar att bli för varm. Värt att notera är att det inte anses vara nödvändigt att ha motor- och kupévärmaren på mer än 3h eftersom den till slut bara ger ifrån sig övervärmen till omgivningen