10% rabatt på all bilvård med rabattkod!

Använd rabattkod:

Navkapslar

Hjulsidor och navkapslar hindrar smuts och grus från att tränga in bakom hjulet och ger dessutom din bil en extra schysst look. Navkapslar kan spricka och lossna och behöver då bytas ut - dina fullgoda ersättare hittar du här, till riktiga kanonpriser.

Hur sätter man på navkapslar?

Även om däcken på din bil är tillverkade för att klara väder, vind och slitage så vill du inte få in fukt i komponenterna vilket navkapslar förhindrar. De täcker också oattraktiva komponenter, vilket ger ditt fordon ett elegant utseende.

Viktigt att tänka på innan du ska montera hjulsidor

Det viktigaste är att du väljer rätt storlek på dina navkapslar så att de passar korrekt på däcken. För att se din däckstorlek kan det ibland finnas markeringar på däcken, annars kan du alltid mäta däcken för att se den exakta däckstorleken.

Navkapslar kommer i olika material, utföranden och färger vilket gör att det finns en hel del valmöjligheter för dig. Det finns exempelvis enklare navkapslar av plast, eller mer exklusiva navkapslar av aluminium eller stål som står emot stötar och vädrets element mycket bättre.

Guide för hur du monterar navkapslar

  1. Packa upp din valda uppsättning och installera en metallhållarring på baksidan av varje. Titta noga på benen på baksidan av hjulkåpan, där ser du att ett av dessa ben har två olika slitsar.
    Sätt in ena änden av hållarringen i det övre spåret och placera sedan ringen innanför de återstående benen. Gå hela vägen runt och sätt in den andra änden av ringen, i samma spår som du började med.
  2. Använd en platt skruvmejsel för att bända bort eventuella hjulkåpor som redan är monterade. Titta nu över din nya hjulkåpa efter ett urtag som passar runt ventilskaftet. Inte alla hjulkåpor kommer att ha detta. Rikta in hjulkåpan med ventilskaftet - och slå det på plats med en gummiklubba.
  3. Om dina hjulkåpor går på lätt för hand är de förmodligen för lösa. För att åtgärda detta kan låsringen justeras. Flytta bara ena änden av ringen in i den nedre skåran för att öka spänningen.