Olja

Hos oss hittar du ett enormt utbud med motoroljor, växellådsoljor, servooljor, båtoljor, 2-takt- och 4-taktsoljor. Oavsett vad du letar olja till, så kan vi med största sannolikhet hjälpa dig att hitta rätt olja för just ditt fordon eller maskin. Är du osäker på vilken du behöver? Ingen fara, kontakta oss så hjälper vi dig!

Vanliga frågor

Bilolja för olika ändamål

Olja

Olja finns i många olika varianter och används för olika ändamål. De vanligaste är olja som är olösliga i vatten. Men vanligtvis så är det matolja, råolja eller petroleum.

Det som används till bilar är det vi kallar petroleum. Petroleum finns också i olika former och har olika användningsområden. Men här på mekster.se så är det framförallt smörjoljor du kan hitta. Motorolja och växellådsolja är två varianter av smörjoljor. Oljor som används för smörjning är till för att motorns inre mekanik ska kunna arbeta friktionsfritt och minska påfrestningen. Med kvalitets oljor så ökar man livslängden på motorn.

Oljor till bilen har många fler funktioner än smörjning, Vill du veta mer om vilka funktioner en motorolja har så kan du gå in och läsa under ”motorolja”.