Baklyktor

Tips!

Fyll i ditt reg.nummer så hittar vi rätt Baklyktor

Sök utan reg.nummer
Sök med reg.nummer istället

Loading...
Söker...

Kategori
Filter
skickas omgående

Baklykta 2-delad med skyltbelysning Talm

123 kr
Ca marknadspris: 129 kr
Du sparar: 6 kr
Till produkt
KLOKKERHOLM skickas omgående

Kombinationsbackljus

509 kr
Ca marknadspris: 572 kr
Du sparar: 63 kr
Till produkt
KLOKKERHOLM skickas omgående
JP Group skickas omgående
skickas omgående

Extra bromsljus

400 kr
Ca marknadspris: 426 kr
Du sparar: 26 kr
Till produkt
HELLA skickas omgående

Backljus

166 kr
Ca marknadspris: 199 kr
Du sparar: 33 kr
Till produkt
KLOKKERHOLM

Backljus

198 kr
Ca marknadspris: 754 kr
Du sparar: 556 kr
Till produkt
KLOKKERHOLM

Backljus

336 kr
Ca marknadspris: 621 kr
Du sparar: 285 kr
Till produkt
KLOKKERHOLM

Backljus

336 kr
Ca marknadspris: 548 kr
Du sparar: 212 kr
Till produkt
KLOKKERHOLM

Backljus

377 kr
Ca marknadspris: 730 kr
Du sparar: 353 kr
Till produkt
KLOKKERHOLM

Backljus

377 kr
Ca marknadspris: 730 kr
Du sparar: 353 kr
Till produkt

Om Mekster.se

mekster.se säljer bilreservdelar, biltillbehör, verktyg, bilvård och olja i alla prisklasser. Oavsett prisklass på produkt så har vi mängder med högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser.

Läs mer om Mekster.se

Bra sikt är ett måste! Vi har stort utbud av baklyktor till bra pris!

Baklyktor är något som alla bilar måste vara utrustade med precis som framlysen. Baklyktorna sitter delvis där för din sikt men kanske främst för att andra bilister ska se dig. På de flesta baklyktor sitter många ljusfunktioner integrerade. Blinkers är en av dessa, de visar övriga bilister åt vilket håll du ska svänga. En annan ljusfunktion som vanligtvis är integrerad i baklyktorna är backljuset. Backljuset sätts automatiskt på när du håller på att backa bilen. Dessutom finns det parkeringsljus för att visa andra att du står parkerad, detta är väldigt fördelaktigt om du tvingats stanna vid vägen och det är mörkt ute. Baklyktorna visar även när du håller på att bromsa ditt fordon, det är även denna manöver som ger ifrån sig starkast ljus från baklyktorna.

Lagen om bakljus

baklyktor bil

2011 införde EU enhetliga regler för alla Eu länder gällande bilars belysning. Detta gjorde det fullt lagligt att köra med släckta baklyktor i bra ljusförhållande. Men dessa regler har mött mycket kritik från både polis och försäkringsbolag eftersom synligheten blir mycket sämre när ljusen där bak inte är tända. Däremot är det lag på att lamporna ska lysa när det ljusförhållande är sämre och det blivit mörkt ute. Om man kör utan tända baklyktor under dessa förhållanden riskerar man böter. Därför är det viktigt att alltid ha fungerande baklyktor och se till att byta ut dem så fort som möjligt om de är trasiga.

Hos Mekster.se hittar du bakljus till alla möjliga bilmodeller till riktigt bra priser. Är du osäker på vilka baklyktor du behöver till din bil är det bara att fylla i ditt regnr i regnr-boxen högre upp på sidan. Då visas endast de baklyktor som passar just din bil.