Bilbarnstolar

För att dina små barn ska färdas säkert i bilen så behövs det en bilbarnstol. De allra minsta behöver antingen ett babyskydd eller en bilbarnstol medan de lite äldre barnen behöver en bälteskudde eller bältesstol för att bältet ska hamna på rätt höjd. Nedan finner du prisvärda bilbarnstolar till både de allra minsta och de lite större barnen.

Vanliga frågor

Tyvärr hittar vi inga produkter i vald kategori

Bilbarnstolar för minstingen och de små

Barn behöver ett extra skydd för att färdas säkert i bilen.

Babyskydd

Ett spädbarn som färdas i en bil ska sitta i ett så kallat babyskydd. När spädbarnet sedan blir större är det dags att byta babyskyddet mot en bakåtvänd bilbarnstol.

Bilbarnstol

Enligt rekommendationer från NTF är det viktigt att barn färdas i en bakåtvänd bilbarnstol så länge som möjligt, du ska tidigast byta stol vid 4-års ålder. Detta för att nackmusklerna på ett barn inte är tillräcklig starka för att hantera en eventuell kollision. Om ditt barn har passerat 4 år och har blivit för stor för en bakåtvänd stol så är en frammåtvänd bilbarnstol en bra idé innan man går över till bälteskudde. En del modeller bilbarnstolar är utrustade med isofix, det gör det möjligt haka fast stolen i bilens isofix fästen. Isofix är en internationell standard som har tagits fram i ett samarbete mellan ett flertal länder. Både bilen och bilbarnstolen måste vara utrustade med ISOFIX-fästen för att systemet ska fungera.

Bältesstol och bälteskudde

Bältesstol eller bälteskudde är till för de största barnen. Dessa bilstolar är enkla att montera. Bältesstolen ger ett litet extra skydd för barnets huvud samt justerar bilbältet så det passar barnets längd. På en bältesstol kan du montera bort stolsryggen när barnet blivit för stort, kvar har du enbart bälteskudden. Du kan även köpa en bälteskudde separat.

bilbarnstol

Val av bilbarnstol

Beroende på barnets längd finns det olika alternativ av bilbarnstolar. Sticker 1/3 av barnets huvud upp ovanför stolsryggen så är det dags att byta bilstol. Barnstolen ska även vara godkänd för barnets vikt.

När du väljer en bilbarnstol så finns det några viktiga saker att tänka på. Välj alltid en säker bilbarnstol som är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04. Att kolla så din stol är en rekommenderad bilbarnstol är alltid bra.

Bakåtvända bilbarnstolar

Ett barns kropp skiljer sig från vuxnas när det gäller proportioner, Vi löper därför olika risk för skador, hos ett barn så är varken nackmuskler, revben eller bröstkorg tillräckligt utvecklade för att åka i en framåtvänd stol. Redan på 70-talet så upptäckte forskare att krockdockor skadades lindrigare vid färd i bakåtvända bilbarnstolar.

Har du en bilbarnstol men saknar tillbehör till stolen?

Vi har förlängningsband och monteringsband som håller stolen på plats när den den inte används. Ibland kan det vara bra att använda sig av förankringsöglor som underlättar monteringen av stolen i bilen.

En adapter till babyskydd är något som många uppskattar, det låter dig att fästa babyskyddet på barnvagnen. Perfekt för kortare bilfärder där du inte vill väcka ditt barn när det somnat under bilturen. Fungerar även bra för kortare bilfärder om du inte vill ta med hela ligg/sittdelen. Vid längre bilfärder så är det viktigt att det inte blir för varmt för ditt barn när solen ligger på. Därför kan en sommarklädsel för stolen vara en bra idé. Ett annat tillbehör som vi rekommenderar vid stark sol är ett solskydd som fästs högst upp på stolen för att undvika bländade sol i ögonen. Att skydda synen på barn är viktigt då ögonen inte är fullt utvecklade i tidig ålder.

Välkommen till mekster.se! Vi har ett brett sortiment tillbehör som är tillverkade unikt för deras stolar.

Hos mekster.se kan du köpa bilbarnstol med hög kvalitet till bra pris. Beställ online idag!