Bilbarnstolar

För att dina små barn ska färdas säkert i bilen så behövs det en bilbarnstol. De allra minsta behöver antingen ett babyskydd eller en bilbarnstol medan de lite äldre barnen behöver en bälteskudde eller bältesstol för att bältet ska hamna på rätt höjd. Nedan finner du prisvärda bilbarnstolar till både de allra minsta och de lite större barnen.

Sök med reg.nummer istället

Loading...
Please wait...

Kategori
Filter
2-4 dagar
Axkid 3-6 dagar
Bälteskudde
-9%

Bälteskudde

178 kr
Ca marknadspris: 195 kr
Du sparar: 17 kr
Till produkt
Autocore Skickas omgående
Bilbälteskudde Cars Disney
-5%

Bilbälteskudde Cars Disney

237 kr
Ca marknadspris: 249 kr
Du sparar: 12 kr
Till produkt
Autocore Skickas omgående
Bilbälteskudde Princess Disney
-5%

Bilbälteskudde Princess Disney

237 kr
Ca marknadspris: 249 kr
Du sparar: 12 kr
Till produkt

Om Mekster.se

mekster.se säljer bilreservdelar, biltillbehör, verktyg, bilvård och olja i alla prisklasser. Oavsett prisklass på produkt så har vi mängder med högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser.

Läs mer om Mekster.se

Bilbarnstolar för minstingen och de små

Barn behöver ett extra skydd för att färdas säkert i bilen.

Babyskydd

Ett spädbarn som färdas i en bil ska sitta i ett så kallat babyskydd. När spädbarnet sedan blir större är det dags att byta babyskyddet mot en bakåtvänd bilbarnstol.

Bilbarnstol

Enligt rekommendationer från NTF är det viktigt att barn färdas i en bakåtvänd bilbarnstol så länge som möjligt, du ska tidigast byta stol vid 4-års ålder. Detta för att nackmusklerna på ett barn inte är tillräcklig starka för att hantera en eventuell kollision. Om ditt barn har passerat 4 år och har blivit för stor för en bakåtvänd stol så är en frammåtvänd bilbarnstol en bra idé innan man går över till bälteskudde. En del modeller bilbarnstolar är utrustade med isofix, det gör det möjligt haka fast stolen i bilens isofix fästen. Isofix är en internationell standard som har tagits fram i ett samarbete mellan ett flertal länder. Både bilen och bilbarnstolen måste vara utrustade med ISOFIX-fästen för att systemet ska fungera.

Bältesstol och bälteskudde

Bältesstol eller bälteskudde är till för de största barnen. Dessa bilstolar är enkla att montera. Bältesstolen ger ett litet extra skydd för barnets huvud samt justerar bilbältet så det passar barnets längd. På en bältesstol kan du montera bort stolsryggen när barnet blivit för stort, kvar har du enbart bälteskudden. Du kan även köpa en bälteskudde separat.

bilbarnstol

Val av bilbarnstol

Beroende på barnets längd finns det olika alternativ av bilbarnstolar. Sticker 1/3 av barnets huvud upp ovanför stolsryggen så är det dags att byta bilstol. Barnstolen ska även vara godkänd för barnets vikt.

När du väljer en bilbarnstol så finns det några viktiga saker att tänka på. Välj alltid en säker bilbarnstol som är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04. Att kolla så din stol är en rekommenderad bilbarnstol är alltid bra.

Bakåtvända bilbarnstolar

Ett barns kropp skiljer sig från vuxnas när det gäller proportioner, Vi löper därför olika risk för skador, hos ett barn så är varken nackmuskler, revben eller bröstkorg tillräckligt utvecklade för att åka i en framåtvänd stol. Redan på 70-talet så upptäckte forskare att krockdockor skadades lindrigare vid färd i bakåtvända bilbarnstolar.

Hos mekster.se kan du köpa bilbarnstol med hög kvalitet till bra pris. Beställ online idag!