Backkameror & dashcams

Har du någonsin befunnit dig i en trafiksituation där en annan förare har beskyllt dig för något du är oskyldig till, någon som har repat din bil och sedan smitit från ”brottsplatsen” eller bara önskat att du hade fått en specifik händelse på film under bilfärden? Då har du kommit helt rätt! Vi har dashcams i olika prisklasser som har olika funktioner beroende på vad du behöver för att känna dig lite extra säker och trygg i trafiken

Du hittar även backkameror, sidokameror och framkameror som underlättar t.e.x. parkering

Vanliga frågor

sort-descending

Items 1-12 of 34

Känn dig trygg utifrån lagens perspektiv

De flesta dashcams kopplas in via cigarettuttaget och kommer spela in så länge din bil är på. Det finns också de dashcams som kan kopplas direkt till bilbatteriet, vissa har även ett externt batteri för att kunna nyttja vissa funktioner när bilen är avstängd (parkeringsläge). Det finns såklart extremt många olika modeller som har olika funktioner. De flesta har inbyggt minne och många går att utöka. När minnet tar slut skriver kameran över datan vilket gör att du egentligen inte behöver sköta något manuellt. Vill du spara videomaterialet så för du bara över datan till en annan enhet innan den skriver över det du önskar spara.

Många av de mer avancerade dashcamsen har GPS som kan användas för att kunna se bilens hastighet vid en specifik händelse. Vissa kommer med G-sensor som kan känna av en krasch och bevara materialet strax före och under olyckan.

Hur du granskar materialet varierar beroende på vilken kamera du har. Vissa har en inbyggd LCD-skärm som gör att du kan kolla på videon direkt istället för via datorn.

Fördelar

Bevis, om en trafikolycka uppstår har du alltid bevismaterial som kan visa vem som är skyldig.

Undervisning, Är du en trafiklärare eller övningskör med någon som ska ta körkort är det extremt effektivt att kunna granska videomaterial i efterhand.

Landskap, är du ute och reser med bilen kan det vara kul att se över videon i efterhand. Vissa dashcams har även inbyggd GPS där du kan ser vart någonstans en video är inspelad.

Back, fram och sidokameror

Något som också är extremt användbart vid olika situationer är säkerhetskameror i form av backkameror, framkameror och sidokameror.

En backkamera är extremt smidigt när du ska backparkera för att se avståndet från bilens bakdel till närmsta hinder. Kameran kräver såklart en mediaspelare med skärm som har stöd för kameran men det kan du också hitta här på mekster.se under vår bilstereokategori

Framkamera En framkamera kan också användas under parkering men även när du ska ut i en korsning som har skymd sikt

Sidokameran är som en addering till fram och bakkameran som gör allting ännu enklare och säkrare. Du kan se avståndet från din bil till en annan bil under parkering för att helt eliminera risken för repor