10% rabatt på all bilvård med rabattkod!

Använd rabattkod:

Motorolja 5W-20

Ge bilens motor det bästa skyddet med vår 5W-20 motorolja. Öka prestandan, minska bränsleförbrukningen och säkerställ smidig start. Håll motorn ren och fräsch för bästa resultat.

Vanliga frågor

Vad är Motorolja 5W-20?

Motorolja 5W-20 är en typ av motorolja som används för att smörja och skydda motorns rörliga delar. Den har en viskositet på 5 vid låga temperaturer och 20 vid höga temperaturer. Denna specifika viskositetsklassificering gör den lämplig för användning i motorer med lägre toleranser och som kräver en tunnare olja, särskilt vid kallstart.

Fördelar med Motorolja 5W-20

  • Bättre bränsleekonomi: Motorolja 5W-20 hjälper till att minska friktionen i motorn, vilket kan leda till bättre bränsleekonomi. Den tunnare oljan minskar motståndet i motorn och gör det lättare för bilen att röra sig framåt.
  • Bra för kalla väderförhållanden: Med sin lågviskositet vid låga temperaturer är motorolja 5W-20 idealisk för användning i kalla klimatförhållanden. Den gör det möjligt för motorn att snabbt smörjas och fungera effektivt även vid extrema temperaturer.
  • Utmärkt motorprestanda: Motorolja 5W-20 ger en jämn och tillförlitlig smörjning av motorns komponenter. Det skyddar motorn från slitage och bidrar till att förlänga dess livslängd. Dessutom bidrar den till att hålla motorn ren genom att skydda motorn från föroreningar och avlagringar.
  • Kompatibilitet med motorer: Motorolja 5W-20 är kompatibel med de flesta bensinmotorer och lämpar sig för användning i både äldre och nyare fordon. Det är viktigt att kontrollera fordonstillverkarens rekommendationer för att säkerställa rätt oljeklassificering för din specifika motor.

Om du är intresserad av andra motoroljekategorier kan du också titta på:

  • Motorolja 0W-20: Denna olja är ännu tunnare än 5W-20 och är idealisk för användning i moderna motorer med stränga krav på bränsleekonomi.
  • Motorolja 0W-30: Denna olja erbjuder en bra balans mellan kylaegenskaper och hög temperaturstabilitet. Den är populär i bilar med turbomotorer.
  • Motorolja 0W-40: Denna olja är något tjockare än 5W-20 och passar bilar med högpresterande motorer eller äldre motorer som behöver extra skydd.

Så oavsett vilken typ av motor du har och vilka krav du har, finns det en lämplig motorolja för dig. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och regelbundet byta ut motoroljan för att hålla motorn ren och i gott skick.