Torkarblad

Att ha bra torkarblad är viktigt för att du ska se bra i dåligt väder och kunna framföra din bil säkert. Men med tiden blir vindrutetorkarna slitna och gummit kan torka och lämna ränder och spår efter sig och i värsta fall även repa rutan. En tumregel är att byta torkarblad var 6:e månad för att alltid ha välfungerande och säkra vindrutetorkare på bilen. Här på mekster.se hittar du torkarblad till riktigt bra priser från flera populära tillverkare!

Vanliga frågor

Grid
sort-descending

Brett utbud av torkarblad till din bil

torkarblad

Letar du efter torkarblad till din bil? Då har du kommit rätt! Vi har nämligen ett stort utbud av torkarblad till riktigt bra priser från flera populära varumärken. Att ha bra och fungerande torkarblad på sin bil är väldigt viktigt för att du ska ha bra sikt oavsett väderlek. Torkarbladen hjälper dig att svepa bort både regn och snö så att du kan framföra ditt fordon obehindrat. Slitna torkarblad kan i värsta fall göra din sikt sämre genom att lämna ränder och spår efter sig medan de är igång. Är torkarbladen riktigt slitna kan de till och med repa din bilruta, och visst byter man hellre torkarblad med jämna mellanrum än hela bilrutan? Det är när gummit torkar och spricker som torkarbladen behövs bytas ut och i värsta fall kan till och med rost börja uppkomma. Det är då risken finns att man repar bilrutan. Torkarblad är reservdel som du bör byta med jämna mellanrum, en tumregel brukar vara var 6:e månad.

Hitta rätt torkarblad till din bil!

Här på mekster.se finner du torkarblad från kända varumärken som Bosch, Champion, JP Group, Trico, Valeo och vårt egna prisvärda varumärke mekster. Eftersom alla torkarblad inte är kompatibla med alla bilar är det viktigt att du väljer ett par som passar så du inte står där med oanvändbara torkarblad när din bil är i behov av nya. Men att hitta nya torkarblad är inga problem här på mekster.se. Det enda du behöver göra för att hitta rätt torkarblad till din bil är att fylla i ditt regnr i regnr-boxen högre upp på sidan. När du har gjort detta kommer endast de torkarblad som passar just din bil att visas i produktlistningen. Därifrån är det bara att välja de torkarblad du gillar mest.

Flat blade-torkarblad

Största skillnaden mellan flat blades och traditionella torkarblad är uppbyggnaden. Flat blades består av en stomme gjord av fjäderstål vilket gör att den blir tunnare och slankare. Flat blades är även utrustade men en spoiler som gör att trycket på rutan ökar, detta ökar i sin tur vattenavrinningen på vindrutan och minimerar risken att torkarbladet lyfter från vindrutan vid högre farter.

På grund av bladets konstruktion så ökar även synfältet och bilens aerodynamik. Bladet är 50% lägre och luftmotståndet på bladet minskar med 25% vid användning.

För- & nackdelar med flat blade

  • + Jämnare torkning – Bättre torkning
  • + Ökar synfält – 50% lägre
  • + Lägre luftmotstånd – minskar med 25%
  • + Diskretare design – mindre och smalare design
  • + Låter mindre – inget vindsus
  • - Snäppet dyrare än de traditionella torkarbladen

För- & nackdelar med traditionella torkarblad

  • + Billigast på marknaden
  • + Robust konstruktion som håller länge
  • + Jämn torkning
  • - Äldre konstruktion – låter mer