Kupévärmare

Att kliva ut en kall morgon till en ännu kallare bil med frostiga rutor uppskattar ingen en måndag morgon. Men det finns en enkel lösning och det är att skaffa en kupévärmare. Med en kupévärmare får du en varm bil på morgonen samtidigt som du slipper skrapa bort isen på rutorna och minskar risken för immiga rutor. Du hittar din nya kupévärmare här på mekster.se

Vanliga frågor

sort-descending

Items 1-12 of 22

Kupévärmare för ett mysigare bilklimat

Letar du efter en ny kupévärmare till din bil? Då har du kommit rätt! Vi säljer nämligen ett brett utbud av kupévärmare till riktigt bra priser. En bil som varit parkerad över natten blir rätt iskall, speciellt om det är vinter. Har du däremot använt en kupévärmare kan även en måndagsmorgon bli ganska så trevlig! Kupévärmare placerar du inne i bilen och har till uppgift att värma upp kall luft. Kupévärmaren behöver ström från ett eluttag och med hjälp av en timer kan du enkelt bestämma när kupévärmaren ska starta uppvärmningen, så luften hinner bli klar innan avfärd. Bonusen med den varma luften som kupévärmaren genererar är att eventuell is på bilens fönster smälter så att du slipper skrapa rutorna. Skönt, eller hur? Kupévärmaren är även bra ur ett säkerhetsperspektiv, du slipper imma på rutorna. Nu när du läst alla fördelar med att ha en kupévärmare har du säkert kommit fram till att det inte finns några anledningar till att vara utan en.

Vilken ska man välja? Det är ganska lätt!Om du har en mellan eller liten bil rekomenderar vi 1400W effekt, för en stor bil eller väldigt kallt klimat kan man välja 1900W eller om buss/extremt klimat är 2100W som gäller.

Vad bör jag tänka på när jag köper kupévärmare

Det finns vissa små saker som kan vara bra att reflektera över innan man köper kupévärmare. Den kanske allra viktigaste är vilken säkring man har hemma oftast är det 10A, denna typ av säkring klarar lätt av 2100W dvs. 1st Kupefläkt på 1600w och en motorvärmare på 500w. Det kan nämligen vara onödigt att köpa en stor kupévärmare om man ändå inte kan få ut effekten. Storleken på din bil är också av betydelse när du ska köpa en kupévärmare men här är det logiskt tänkande som gäller. En större bil kräver en större kupéfläkt och en mindre bil kräver inte en lika stark kupéfläkt.

Varmt inne i bilen är riktigt bra, men varm motor är ännu bättre!

Att allt blir trögt och hårt när det är minusgrader ute vet nog de flesta men inte alla vet att 75% av motorns slitage sker vid just start,när oljor inte ligger på alla ytor och de är kalla så funkar inte oljan som den ska. Den kalla starten kan motvärkas med en motorvärmare och resultera i 24% mindre bränsleförbrukning och 74% mindre skadliga utsläpp om man har en motorvärmare installerad innan man kör iväg. När motorn är varm kommer det också gå mycket snabbare tills fläkten börjar kunna ge ifrån sig värme. Kombinera detta med en av DEFAs batteriladdare så har du allt du behöver för en säker drift eftersom DEFAs system då också kommer ha laddat batteriet automatiskt under tiden du använt motorvärmaren. Ett laddat batteri kan också bidra till en lägre bränsleförbrukning eftersom generatorn inte behöver ta kraft från motorn för att ladda batteriet medan du kör.