Drivknutar

Att köra med en trasig drivknut innebär många risker för både föraren och fordonet. En trasig drivknut eller kardanled kan få drivaxeln att vibrera, vilket leder till instabilitet vid körning i högre hastigheter. Denna vibration, tillsammans med en oförmåga att korrekt överföra kraft från växellådan till hjulen, kan orsaka för tidigt slitage av andra komponenter som hjullager, axlar och däck.

Det är farlig att köra med en trasig drivknut

Att köra med en trasig drivknut kan göra att bilen får brist på kraftöverföring från växellådan och i sin tur leda till att accelerationen i bilen minskar, vilket kan vara farligt om du behöver accelerera snabbt på en motorväg eller i en nödsituation. Utan en korrekt överföring av kraft mellan motor och drivhjul finns det också en ökad risk för att bilen stannar eller går sönder helt och hållet. Slutligen kan det bli dyrt att byta ut trasiga kardanknutar på grund av arbetskostnader och byte av delar beroende på hur allvarlig skadan är.

Byt alltid ut en trasig drivknut

Drivknuten utgör en kritisk förbindelse mellan växellådan och drivhjulen i en bil. Genom att låta drivaxeln röra sig upp och ner med fjädringen medan axeln är i rörelse kan kraften överföras kontinuerligt trots förändringar i drivaxelns vinkel. Särskilt användbara för fordon med ett oberoende fjädringssystem som kräver mer flexibilitet. Drivknuten och kardanaxeln är viktiga för att säkerställa säker och effektiv bilprestanda.

Byt ut trasiga dammskydd / damasker runt drivknuten

Gummigamasken förhindrar att damm, smuts och fukt kommer in och orsakar för tidigt slitage. Detta skydd hjälper också till att hålla smörjfettet inne i leden så att den fungerar som förväntat även efter långa perioder av inaktivitet eller hårda körförhållanden.

loader
Laddar...