Länkarm

Det sitter länkarmar vid varje hjul på din bil, dessa är en del av din bils hjulupphängning. Trasiga länkarmar försämrar din bils körupplevelse och bör så snart som möjlig bytas ut. Är din bil i behov av en eller flera nya länkarmar så hittar du nya länkarmar här till riktigt bra priser.

sort-descending

Länkarmar till bra priser

Allt om länkarmar och deras underhåll

Vad gör en länkarm? Länkarmar är en viktig del av fordonets fjädringssystem. De finns i olika typer och konstruktioner, beroende på färdriktning och design. Vissa länkarmar är till exempel longitudinella eller laterala, medan andra har en triangulär, rak med två fästpunkter eller H-formad design.

Material och konstruktion

De är tillverkade av förstärkt stål eller lättmetall och deras form kan variera beroende på konstruktionslösningar. För att säkerställa en lång livslängd för dina länkarmar är det viktigt att underhålla dem ordentligt. Detta innebär att köra försiktigt, undvika aggressiv körning och parkera bilen i en optimal miljö.

Tecken på problem med länkarmarna

Hur vet man om länkarmen är trasig? Det finns flera tecken på att länkarmarna inte fungerar som de ska, inklusive ojämnt däckslitage, att bilen drar åt ena sidan, problem med fjädringen och vibrationer under körning. Orsakerna till dessa problem kan vara dålig vägkvalitet, aggressiv körning, trafikolyckor och slitage på fjädringssystemets delar.

Men man kan generellt säga att det finns tre huvudtecken som indikerar att det är dags att ersätta en dålig länkarm, utöver att körupplevelsen och åkkomforten reduceras. Det kanske allra vanligaste är klonkande oljud som du kan höra när du kör över ett gupp eller när du svänger i låg fart. Ett annat tecken är att hjulen rör sig för mycket. Om du lyfter upp bilen och trycker på däcken kan du känna att däcket/däcken med en dålig länkarmar känns vingligt. Du kan också upptäcka det genom hur ratten känns i högre hastigheter. Upplevs den skakig kan det vara så att det är problem med någon utav länkarmarna.

Reparation och utbyte av länkarmar

Om du misstänker att dina länkarmar är skadade eller inte fungerar som de ska, bör du kontakta en professionell mekaniker för att få dem reparerade. Om du vill byta ut dem själv kan du följa dessa steg:

  1. Ställ bilen på stöd
  2. Lossa övre armarnas skruvar
  3. Försiktigt ta bort de skadade delarna
  4. Montera nya delar på plats
  5. Åtdra armarnas fästen
  6. Utför stegen i omvänd ordning för att slutföra processen

Genom att vara uppmärksam på ditt fordon och dess länkarmar kan du förlänga deras livslängd och säkerställa en smidig och säker körupplevelse.

Letar du efter länkarmar till din bil? Då har du kommit rätt! Vi har nämligen länkarmar till de allra flesta bilmodeller till riktigt bra priser. Länkarmar är en del av din bils upphängningssystem och är en länk mellan din bils ram och spindelled. Vanligtvis sitter det en länkarm vid varje hjul men i vissa fall kan de finnas det dubbla. Länkarmarna bidrar till minskad friktion och gör bilen mer stabil. Länkarmarna bidrar till att bilen blir följsam och mjuk när du är ute på dina åkturer. Länkarmarna är en del som bör underhållas, det vill säga smörjas med jämna mellanrum. Skulle det vara något fel på länkarmarna behöver de bytas ut snarast eftersom körkomforten försämras.

länkarm

Om du lyckats konstatera att du behöver ersätta någon av din bils länkarmar så hittar du enkelt din nya här. För att göra det enkelt för dig att välja rätt länkarm till din bil uppmanar vi dig att fylla i ditt regnr i regnr-boxen högre upp på sidan. Genom att göra detta visas endast de länkarmar som passar just din bil.

Vi säljer länkarmar från kända varumärken som A.B.S, Bendix, Economy, Herth+Buss Jakoparts, JP Group, Klokkerholm, Lemförder, QH, Blue print, Meatlcaucho, Monroe och vårt egna prisvärda varumärke mekster.