Alkoholmätare

Med en alkoholmätare kan du mäta promillehalten i din utandningsluft för att säkerställa att eventuellt intag av alkohol har försvunnit ur kroppen. Egna uträkningar är inget att rekommendera eftersom alla personer förbränner alkohol olika. Var säker istället! Handla din alkoholmätare på mekster.se

När du handlar hos oss behöver du inte oroa dig att du köper en opålitlig alkomätare som visar fel. Alla våra alkomätare är testade och godkända efter europeiska standarder, så du vet att du köper en bra alkomätare som vissar korrekt resultat.

Vanliga frågor

Säkra en trygg körning med alkoholmätare

Har du råd att vara utan ditt körkort?

Att inte dricka överhuvudtaget i samband med bilkörning är såklart alltid det bästa alternativt. Ska man ta bilen dagen efter så är det viktigt att man är säker på att man inte har någon alkohol kvar i kroppen. Att använda sig av uträkningar av vikt och kön är ingenting man bör förlita sig på, alla personer förbränner alkohol olika och faktorer som vikt och kön är bara några av ett stort antal faktorer som spelar in, Hur en person förbränner alkohol är även någonting som skiljer sig från dag till dag. Med en alkoholmätare kan du mäta om du i praktiken är körduglig, men även om mätaren visar godkänt så är det upp till dig att bedöma om du är tillräckligt pigg och alert för att bege dig ut på vägarna.

Alkoholmätare - hur fungerar det?

Med en alkoholmätare eller promillemätare som det även kallas så kan du mäta promillehalten i din utandningsluft. Du kan med andra ord kontrollera mängden alkohol som finns i din kropp. Men även alkoholmätare skiljer sig åt, de allra billigaste modellerna brukar man inte kunna lita på överhuvudtaget. Vi har noggrant valt ut alkoholmätare som man kan lita på. Med våra alkoholmätare så blåser du instrumentet och får snabbt ett resultat som anges i promille på en liten skärm. På skärmen kan du läsa av om du kan köra bilen lagligt eller om du bör avvakta en stund. Sedan 2008 har kustbevakningen även rätt till att kontrollera nykterheten till sjöss. Detta var något som bara polisen hade rätt att göra. Så glöm inte att ha med dig en alkoholmätare om du planerar att dricka ett glas ute på sjön.

Här på mekster.se hittar du alkoholmätare och munstycken från kända varumärken som Dräger och Dignita.