Torkarblad och spolutrustning

Hitta rätt torkarblad till din bil enkelt med vårt verktyg. Ange ditt reg.nr och få fram passande torkarblad. Ta hand om din bil med högkvalitativa torkarblad från Bosch, Trico och Valeo. Säkerhet och bra sikt på vägen är viktigt!

Torkarblad och spolarutrustning till din bil

Hitta rätt torkarblad till din bil hos mekster.se

Det finns en uppsjö olika torkarblad att välja emellan. Att ta reda på vilket fäste man har och längd kan vara en tidsödande process. Vi på mekster.se förväntar oss inte att du ska veta exakt vilka torkarblad som passar din bil. Därför tycker vi att du ska låta över det jobbet till oss, skriv in ditt registreringsnummer så tar vi fram dom torkarbladen som passar din bil.

Hur fungerar en vindrutetorkare?

En vindrutetorkare är en anordning som med hjälp av ett gummiblad sveper bort fukt och smuts från ett fordons vindruta. För att bladen ska svepa över din ruta så behövs en arm som är kopplad till en motor. Genom motorn sker en kraftöverföring som medför att bladen sveper fint över din vindruta.

Historien om vindrutetorkaren.

Vindrutetorkaren uppfanns av Mary Andersson år 1903 i Newyork. Till en början så tyckte folk att det var en onödigt uppfinning och torkutrustningen fick stort motstånd från allmänheten.
-Vad ska man ha en vindrutetorkare till? Vi gör som vi alltid har gjort. Börjar det regna så tar plockar vi bara av rutan och lägger den i bakluckan. Idag är vindrutetorkare en självklarhet, I Sverige har vi lag på att ha fungerande vindrutetorkare och spolare för att få köra bilen på allmän väg. Har gummit på dina torkarblad blivit torra så kan din bil bli nekad i en besiktning.

Olika torkare

Som tidigare nämnt så finns det ett stor antal olika torkare men de absolut vanligaste för bilen är att man har två stycken vindrutetorkare fram och en vindrutetorkare bak. Men den finns även exempel där det bara är en fram också.

Micke Rekomenderar!

- Dessa är mina tre favoriter för att de har lång erfarenhet inom branschen och har ur säkerhetssynpunkt ett väldigt högkvalitativt torkarblad. Man måste även tänka på bekvämligheten och jag gillar torkarblad som håller lite längre, därför väljer jag alltid slitstarka torkarblad. Men så fort du märker att dina torkarblad börjar bli torra så ska man byta så slipper du vara ute på vägen när de börjar fungera dåligt. Ett torkat eller gammalt torkarblad är en säkerhetsrisk, Genom att lämna ränder och spår efter sig på vindrutan så försämras sikten.


  • Champion torkarblad

  • Trico torkarblad

  • Valeo orginal torkarblad