Avgassystem

Allt för din bils avgassystem och avgasrör

Dags att byta eller fräscha upp din bils avgassystem? Här på mekster.se hittar du allt du behöver för att ditt avgassystem ska bli som nytt igen. Avgassystemet ansvarar för att minska motorljud, öka motoreffekten, minska bränsleförbrukningen och göra avgaserna mer miljövänliga. Avgasröret i avgassystemet måste vara noggrant utformat för att leda giftiga och skadliga gaser bort från motorn och bilen. Själva avgassystemet börjar vid motorn och slutar i änden av avgasröret. Från motorn går det ett avgasgrenrör som leder avgaserna genom flera olika cylindrar och ut till avgasröret. Men det ingår betydligt fler delar i ett avgassystem än så, här listar vi några av dem:

  • Avgasrör
  • Katalysator
  • Partikelfilter
  • Avgasrörspackningar
  • Värmeskyddsplåt
  • Ljuddämpare

När byter man avgassystem?

Om det skramlar och kommer ljud från din bils avgassystem medan du kör är det ett tecken på att något inte står rätt till. Detsamma gäller om du upptäcker rost på avgasröret eller andra vitala delar av avgassystemet. Detta är tydliga tecken på att det är dags att ta en ordentligt titt på avgassystemet och åtgärda eventuella fel. Har man otur kan avgasröret börja läcka och släppa in giftiga ångor i bilens kupé. Du bör med andra ord ta fel på avgassystem allvarligt och åtgärda så snart som möjligt. Du vill inte köra flera mil och andas in dåliga avgaser eller med en bil som bullrar. Det är inte bara dåligt för dig utan även miljön och din bränsleekonomi.

Köp delar till din bils avgassystem online

Avgassystemet har varit en viktig beståndsdel sedan den första förbränningsmotorn kom. Till en början var systemets enda uppgift att transportera bort avgaserna som bildas vid förbränning i motorn. Nu gör avgassystemet så mycket mer. Nu har komponenter som höjer bilens prestanda och renar avgaserna tillsatts. Att ha ett välfungerande avgassystem är viktigt ur flera aspekter inte minst för miljön och din egen säkerhet men det påverkar även bränsle körsträckan.

Avgassystem

Vad består ett avgassystem av?

Ett helt avgassystem består av flera delar med olika uppgifter. Vanligtvis består ett avgassystem av en upphängningsanordning, katalysator, ljuddämpare, avgasrör och genrör. Hos oss på mekster.se hittar du alltså kompletta avgassystem till din bil men även delarna separat.

Har du svårt att veta vilket avgassystem som passar till din bil kan du alltid fylla i ditt regnr. I regn-boxen högre upp på sidan så visas endast de avgassystem som passar just din bil.

Vi säljer avgassystem från de populära varumärkena Dinex, Dansk, Jopex och vårt egna varumärke mekster till riktigt bra priser.

Här på mekster.se hittar du ett stort utbud av reservdelar till din bils avgassystem till riktigt bra priser från kända varumärken som Fenno, Dinex, Jp Group, Febi, Reinz med flera. Oavsett vilken bildel du letar till ditt avgassystem så finner du enkelt en passande del till din bil här. Det enda du behöver göra är att hitta rätt bildel är att skriva in ditt regnr i vår smarta regnr-box högre upp på sidan. När du har gjort detta kommer endast det delar som passar din bil att visas i produktlistningen. Sen är det bara att gå in på den kategori som du intresserar dig för så hittar du passande delar till ditt avgassystem på nolltid.