10% rabatt på all bilvård med rabattkod!

Använd rabattkod:

Avgassystem

Oavsett om du behöver nya packningar, katalysator eller planerar att byta avgassystem så har vi ett stort antal delar som alltid håller hög nivå. Här kan du snabbt och enkelt beställa de delar som du behöver för just din bils avgassystem. Alltid med fokus på kvalitet och prisvärdhet.

Allt för din bils avgassystem och avgasrör

Byta avgassystem

Med ett stort antal produkter att välja mellan vill vi göra det enkelt för dig att säkerställa att ditt avgassystem fungerar så bra som möjligt. Detta gäller både dig som vill köpa billiga avgassystem för ett heltäckande byte, och dig som behöver specifika komponenter.
Säkerställ att bilen fortsätter att leva upp till dina, och bilbesiktningens, förväntningar med avgassystem som ger valuta för pengarna. Vi värdesätter våra kunders behov och ser alltid till att bredda utbudet för att täcka de allra mest specifika önskemål och förväntningar.

  • Vi har billiga avgassystem för de flesta bilar på marknaden. Prisvärda och samtidigt kvalitativa.
  • Sök snabbt och enkelt avgassystem utifrån din bils registreringsnummer. Ett enkelt sätt att hitta rätt utifrån din bils särskilda specifikationer.
  • Ett billigare och mer prisvärt sätt att få komponenter för avgassystem. Tack vare brett utbud och kvalitetskomponenter gör vi att du hittar det du behöver.

Vi ser till att tillgodose dina behov av delar för avgassystem som håller högsta möjliga nivå utan att för den delens skull kosta mer än nödvändigt. För oss är det en självklarhet att alla ska få tillgång till vad som behövs för att säkerställa högsta möjliga kvalitet.

Avgassystemet påverkar bränsleförbrukningen

Det går knappast att underskatta vikten av ett väl fungerande avgassystem. Särskilt då det är en viktig del av bilens bränslehantering. Om systemet inte fungerar som det ska är det inte möjligt för bilen att på ett tryggt, säkert och effektivt sätt hantera de restprodukter som uppstår i samband med drift av bensin- och dieselmotorer.
Om det finns skador på avgassystemets delkomponenter, eller om de inte är i bra skick, är risken för oväntade effekter stor. Det är däremot inte bara prestandan som kan bli lidande. Eftersom många avgassystem delar fyller funktionen att säkerställa att avgaser leds bort från bilen, kan ett dåligt system leda till att avgaser och restprodukter istället hamnar i kupén med negativa konsekvenser för de som färdas i bilen.


Vi vill göra det enkelt för dig att hitta allt som behövs för att ditt nuvarande avgassystem ska fungera så bra som möjligt, och för att du ska bytta byta system när det väl behövs. Med särskild fokus på snabb leveranser och brett utbud strävar vi efter att göra det så enkelt som möjligt för dig.

Delar i ett avgassystem

Dags att byta eller fräscha upp din bils avgassystem? Här på mekster.se hittar du allt du behöver för att ditt avgassystem ska bli som nytt igen. Avgassystemet ansvarar för att minska motorljud, öka motoreffekten, minska bränsleförbrukningen och göra avgaserna mer miljövänliga. Avgasröret i avgassystemet måste vara noggrant utformat för att leda giftiga och skadliga gaser bort från motorn och bilen. Själva avgassystemet börjar vid motorn och slutar i änden av avgasröret. Från motorn går det ett avgasgrenrör som leder avgaserna genom flera olika cylindrar och ut till avgasröret. Men det ingår betydligt fler delar i ett avgassystem än så, här listar vi några av dem:

  • Avgasrör
  • Katalysator
  • Partikelfilter
  • Avgasrörspackningar
  • Värmeskyddsplåt
  • Ljuddämpare

När byter man avgassystem?

Om det skramlar och kommer ljud från din bils avgassystem medan du kör är det ett tecken på att något inte står rätt till. Detsamma gäller om du upptäcker rost på avgasröret eller andra vitala delar av avgassystemet. Detta är tydliga tecken på att det är dags att ta en ordentligt titt på avgassystemet och åtgärda eventuella fel. Har man otur kan avgasröret börja läcka och släppa in giftiga ångor i bilens kupé. Du bör med andra ord ta fel på avgassystem allvarligt och åtgärda så snart som möjligt. Du vill inte köra flera mil och andas in dåliga avgaser eller med en bil som bullrar. Det är inte bara dåligt för dig utan även miljön och din bränsleekonomi.

Köp delar till din bils avgassystem online

Avgassystemet har varit en viktig beståndsdel sedan den första förbränningsmotorn kom. Till en början var systemets enda uppgift att transportera bort avgaserna som bildas vid förbränning i motorn. Nu gör avgassystemet så mycket mer. Nu har komponenter som höjer bilens prestanda och renar avgaserna tillsatts. Att ha ett välfungerande avgassystem är viktigt ur flera aspekter inte minst för miljön och din egen säkerhet men det påverkar även bränsle körsträckan.

Vad består ett avgassystem av?

Ett helt avgassystem består av flera delar med olika uppgifter. Vanligtvis består ett avgassystem av en upphängningsanordning, katalysator, ljuddämpare, avgasrör och genrör. Hos oss på mekster.se hittar du alltså kompletta avgassystem till din bil men även delarna separat.

Har du svårt att veta vilket avgassystem som passar till din bil kan du alltid fylla i ditt regnr. I regn-boxen högre upp på sidan så visas endast de avgassystem som passar just din bil.

Oavsett vilken bildel du letar till ditt avgassystem så finner du enkelt en passande del till din bil här. Det enda du behöver göra är att hitta rätt bildel är att skriva in ditt regnr i vår smarta regnr-box högre upp på sidan. När du har gjort detta kommer endast det delar som passar din bil att visas i produktlistningen. Sen är det bara att gå in på den kategori som du intresserar dig för så hittar du passande delar till ditt avgassystem på nolltid.

Här på mekster.se hittar du ett stort utbud av reservdelar till din bils avgassystem till riktigt bra priser från kända varumärken som Fenno, Dinex, Jp Group, Febi, Reinz med flera.