Parkeringsbroms

VANLIGA FRÅGOR

Tips!

Fyll i ditt reg.nummer så hittar vi rätt Parkeringsbroms

Sök utan reg.nummer
Sök med reg.nummer istället

Loading...
Söker...

Kategori
Filter
A.B.S. skickas omgående

Bromsbackar, sats, parkeringsbroms

117 kr
Ca marknadspris: 416 kr
Du sparar: 299 kr
Till produkt
A.B.S. skickas omgående

Bromsbackar, sats, parkeringsbroms

128 kr
Ca marknadspris: 570 kr
Du sparar: 442 kr
Till produkt
A.B.S. skickas omgående

Tillbehörssats, bromsbackar, parkeringsb

113 kr
Ca marknadspris: 177 kr
Du sparar: 64 kr
Till produkt
A.B.S. skickas omgående

Tillbehörssats, bromsbackar, parkeringsb

31 kr
Ca marknadspris: 108 kr
Du sparar: 77 kr
Till produkt
A.B.S. skickas omgående

Tillbehörssats, bromsbackar, parkeringsb

50 kr
Ca marknadspris: 113 kr
Du sparar: 63 kr
Till produkt
mekster skickas omgående

Handbromsvajer SET

168 kr
Ca marknadspris: 251 kr
Du sparar: 83 kr
Till produkt
JP Group skickas omgående
QH skickas omgående
QH skickas omgående

Om Mekster.se

mekster.se säljer bilreservdelar, biltillbehör, verktyg, bilvård och olja i alla prisklasser. Oavsett prisklass på produkt så har vi mängder med högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser.

Läs mer om Mekster.se

Parkeringsbromsar för alla bilar

Bilens parkeringsbroms är främst till för att din bil inte ska kunna börja rulla i parkerat läge. Men parkeringsbromsen, som också kallas handbroms, kan även användas vid nödsituation då bilen måste stoppas snabbt. Hur parkeringsbromsen dras åt varierar mellan olika bilar. Vanligast är att man manövrerar parkeringsbromsen manuellt med hjälp av en spak (handbroms) men den kan också manövreras elektroniskt eller med luft. Den mekaniska parkeringsbromsen som idag är den vanligaste bland bilar fungerar så att när du använder parkeringsbromsen så överförs kraften till hjulens bromsar. Även om den mekaniska parkeringsbromsen är vanligast i dag så blir allt fler och fler bilar utrustade med elektronisk handbroms. Denna fungerar då istället genom en strömbrytare i kombination med en elektromagnet. Oavsett vilken typ av parkeringsbroms du har så ska du alltid använda handbromsen vid parkerat läge för att inte riskera att bilen sätts i rullning. Därför är det viktigt att se över så att handbromsen fungerar med jämna mellanrum.

parkeringsbroms

Hitta rätt parkeringsbroms till din bil

Här på mekster.se hittar du flera olika parkeringsbromsar och de kan tyckas svårt att veta vilken parkeringsbroms som passar, men så är inte fallet. För att du enklare ska hitta rätt handbroms till din bil så har vi en regnr-box högre upp på sidan som du bara behöver fylla i ditt regnr i. Genom att göra detta så visas endast de bilar som passar just din bil. Enkelt va?

Vi säljer parkeringsbromsar från kända varumärken som A.B.S, ATE, B+K, Bosch, Gemo, Herth+Buss Jakoparts, JP Group, QH, Stermann, Textar, Valeo, Zimmermann, Blue print, Brembo, roadhouse och vårt egna prisvärda varumärke mekster.