Motorolja 10W-60

Ge din bil bästa vården med vår Motorolja 10W-60! Ökad prestanda, längre motorliv och optimal smörjning. Perfekt för sportbilar och extrema förhållanden. Trygg och överlägsen känsla bakom ratten.

Vanliga frågor

sort-descending

4 Items

Välkommen till kategorin Motorolja 10W-60

I denna kategori hittar du ett brett utbud av motoroljor med viskositetsgraden 10W-60. Denna viskositetsgrad indikerar hur motoroljans flytförmåga påverkas av temperaturen. Den första siffran, i detta fall 10, visar oljans flytförmåga vid kallstart och den andra siffran, 60, indikerar oljans viskositet vid högre temperaturer. Motorolja 10W-60 är speciellt framtagen för motorer som kräver olja med hög viskositet vid höga temperaturer och erbjuder enastående prestanda och skydd.

Fördelar med att använda 10W-60 motorolja

Att använda rätt motorolja för din bil är avgörande för att säkerställa optimal prestanda och hållbarhet. Här är några fördelar med att använda motorolja med viskositetsgraden 10W-60:

  • Hög viskositet vid höga temperaturer: Motorolja 10W-60 har en hög viskositet vid höga temperaturer, vilket gör den ideal för prestandamotorer och äldre modeller.
  • Utmärkt smörjning och skydd: Den tjockare konsistensen hos 10W-60 oljan ger en hög smörjning och skyddar motorn effektivt mot slitage och friktion, även under extrema förhållanden.
  • Reduktion av avdunstning och oljeförbrukning: Denna viskositetsgrad hjälper till att minska oljeavdunstningen och därmed minska oljeförbrukningen.
  • Passar motorer med höga krav: Motorer som utsätts för höga belastningar, som turbomotorer eller motorsportbilar, kräver en motorolja med högre viskositet för att klara av de ökade kraven.

Hitta rätt 10W-60 motorolja för din bil

Det är viktigt att välja rätt motorolja för att säkerställa att din motor fungerar optimalt. Det absolut enklaste sättet är att skriva in ditt regnummer på mekster.se så tar vi fram alla oljor som passar till just din bil. Annars kan du se till att kontrollera din bils bruksanvisning eller rekommendationer från tillverkaren för att säkerställa att oljan är kompatibel med din bilmotor. På Mekster.se hittar du ett stort utbud av högkvalitativa motoroljor med viskositetsgraden 10W-60 från välkända tillverkare såsom Castrol & MPM

Relaterade produkter och kategorier

Om du är intresserad av andra viskositetsgrader, kan du även hitta motoroljor med följande viskositetsgrader hos Mekster.se:

Du kan också hitta andra 10W-oljor som:

Om du är intresserad av ännu tyngre oljor bör du kolla in:

På Mekster.se är du garanterad att hitta den motorolja som bäst passar dina behov. Vi erbjuder enkel online-beställning, snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser. Se till att ge din bil den bästa motoroljan för att säkerställa optimal prestanda och längre livslängd för din motor.