Startkablar

Var beredd på det oförutsägbara! Se alltid till att ha antingen ha med ett par startkablar i bilen ifall du skulle råka ut för ett oönskat stopp eller var räddaren i nöden! Här på mekster.se hittar du startkablar och starthjälp till riktigt bra priser.

sort-descending

6 Items

Starta bilen med startkablar

Startkablar är en essentiell produkt som alla bör ha i bilen. Man vet aldrig när man kan råka ut för att bli stående med ett helt tomt bilbatteri. När olyckan är framme så är det därför alltid bra att ha ett par startkablar i bilen redo. Kom ihåg att det är skillnad på startkablar för bensinmotor och startkablar för diesel.

Hur du använder startkablar

  • STEG 1: Fäst den röda "positiva" kabeln till den positiva batteripolen på den fungerande bilen. Håll utkik efter en '+'-symbol bredvid terminalen. Anslut sedan den andra änden av den röda ledningen till pluspolen på det urladdade batteriet.
  • STEG 2: Ta tag i den svarta "negativa" och anslut ena änden till minuspolen på det laddade batteriet (den med "-" bredvid). Kläm fast den andra änden på en bit solid metall bort från bränslesystemet och batteriet. Vissa bilar kommer att ha ett specifikt område som kallas jordstång, så kontrollera din instruktionsbok för att se om din bil har en av dessa.
  • STEG 3: Nu när du har alla fyra ändarna av startkablarna anslutna, vänta fem minuter. När du har gjort detta, starta bilens motor med det laddade batteriet och låt den gå i en minut. Låt den vara igång och försök sedan starta bilen med det urladdade batteriet. Låt bilarna vara igång i ett par minuter innan du kopplar bort kablarna.