10% rabatt på all bilvård med rabattkod!

Använd rabattkod:

Bromsar

Bromsarna på din bil är en av de viktigaste komponenterna för att kunna köra tryggt och säkert, därför är det också viktigt att du alltid kör med med bromsar i bra skick. En bil med dåliga bromsar är en bil du inte ska köra, så enkelt är det faktiskt. Börjar bromsarna sjunga på sista versen? Byt då bromsarna innan du åker ut med bilen igen!

Vanliga frågor

Bromsar till bil

Se till att din bil har välfungerande bromsar och ett uppdaterat bromssystem. Bilen behöver bra och fungerande bromsar för att du som förare ska kunna stanna bilen och förhindra en eventuell olycka. Kan du stanna bilen blir även dina medtrafikanter säkrare i sin omvärld. Bilens bromsar används i huvudsak på två sätt, antingen saktar du in en rullande bil med fotbromsen eller så förhindrar du en avstängd bil från att rulla med hjälp av handbromsen. Oavsett vilket sätt du väljer att bromsa på så använder du hela bromssystemet.

Bromssystem

I Sverige är det ett lagstadgat krav att varje bil ska två oberoende bromssystem, dvs ha både handbroms och färdbroms. Färdbromsen manövreras med en pedal som man trycker ner för att fordonet ska sakta in medan handbromsen dras åt med en spak för att förhindra att bilen sätts i rullning. På vissa bilar kan däremot manövreras elektriskt eller med luft. Bromssystemet är antingen mekanisk eller hydrauliskt. Bromssystemet består av en mängd olika delar för att kunna fungera så bra som de gör, några av dessa delar är:

bromsar
  • Bromsbelägg
  • Bromsskivor
  • Bromsok
  • Bromstrumma
  • Bromsbackar
  • Parkeringsbroms

Köp bromsar online

Här på mekster.se hittar du ett stort utbud av bromsar till de allra flesta bilmodeller till riktigt bra priser. Vi säljer bromsar till bil från ledande tillverkare som A.B.S., Ferodo, Febi, JP Group, Stermann, Brembo, Blue Print med fler. Oavsett om du letar efter nya bromsbelägg eller en hållare till din bils bromsok så hittar du det här hos oss. Du hittar enklast passande bromsar till din bil genom att fylla i ditt regnr i vår regnr-box, för när du gjort detta kommer endast passande bromsar att visas för dig. I fall du vill ha hjälp med att hitta passande bromsar till din bil kan du också alltid vända dig till vår kundtjänst, de hjälper dig mer än gärna att hitta rätt bromsar till din bil.