10% rabatt på all bilvård med rabattkod!

Använd rabattkod:

Startbooster

Att ha en starthjälp till hands i garaget eller bilen är aldrig fel. Med starthjälp behöver du inte hjälp från ett annat fordon, du slipper momentet att behöva ringa en vän eller vinka till främmande bilar i hopp av att någon ska hjälpa dig starta ditt livlösa batteri.

Vanliga frågor

Vad är en startbooster?

En startbooster eller starthjälp som det ibland kallas på Svenska, gör att du kan återuppliva ditt döda bilbatteri utan att du behöver ringa bekanta, eller vinka in en främmande trafikant. Det är helt enkelt en apparat som fyller samma roll som den ’fungerande motorn’ vanligtvis gör när du använder dig av startkablar.

Hur fungerar en startbooster?

Som vi nämnde ovan så fungerar de snarlikt som när du använder dig av en annan bil för att återuppliva ditt batteri. Startboostern skickar helt enkelt en stöt till ditt fordons motor för att kickstarta motorn så att den kan generera kraft för att ladda upp sitt eget batteri.

På så vis skiljer sig startboostern från exempelvis en batteriladdare. Där en batteriladdare istället långsamt fyller upp ditt bilbatteri med energi för att sedan kunna starta. Så skickar startboostern helt enkelt en kort puls till din motor och laddar alltså inte upp själva batteriet alls.

Är det värt att investera i en starthjälp?

Det är helt klart värt det då det kan hjälpa dig att spara tid, energi och pengar om du upptäcker att ditt bilbatteri är helt dött. Särskilt om du inte är hemma och istället är ute någonstans och upptäcker att ditt batteri är helt stendött.

Att då helt enkelt plocka fram sin starthjälp och starta bilen på egen hand är otroligt tillfredsställande. Särskilt med tanke på alternativet. De flesta av oss har behövt ringa runt till vänner och bekanta för att fråga om de kan komma och hjälpa till. Eller vinka in andra trafikanter för att fråga om de kan hjälpa till, något som är extra pinsamt om du inte har egna startkablar i bilen.

Många startboosters kommer även med extra funktioner så som ficklampor, och kan även laddas med eluttag eller USB för en extra smidig användarupplevelse.