Mutterdragare

Vill du effektivisera ditt skruvande och letar efter en mutterdragare? Då har du kommit helt rätt!

Hur stark ska en mutterdragare vara?

Exakt hur stark en mutterdragare bör vara beror så klart på vad du har tänkt att använda den till. Men de allra flesta privatpersoner som inte har obskyra intressen eller hobbyer kommer sällan att behövs mer än 1000 Nm. Det är enbart folk som arbetar inom byggindustrin eller med vissa typer av fordon som behöver starkare än så.

Vad är en mutterdragare?

En mutterdragare är ett verktyg som skruvar åt, eller lossar på muttrar. Det är ett verktyg som används frekvent av folk som mekar med fordon, eller på byggplatser där muttrar är prevalenta. De finns antingen som eldrivna, batteridrivna eller drivna av tryckluft.

Behöver man mutterdragare som går på tryckluft?

Trots att det kan kännas häftigare att använda sig av en mutterdragare som går på tryckluft så är det sällan en nödvändighet. Det är viktigt att komma ihåg att du då även behöver ha en kompressor att koppla den till för att få tryckluften ifrån. Så om du inte redan har en kompressor stående i garaget, eller har ett specifikt behov av en mutterdragare som går på tryckluft så är det sällan ett måste.

Mutterdragare som är el / batteridriven

Mutterdragare som är el och/eller batteridrivna passar oftast utmärkt för privatpersoner då de är tillräckligt kraftfulla för att täcka grundläggande användningsområden. Det som är negativt är att det är viktigt att komma ihåg att ladda de så att de är redo för användning när du väl behöver de.