Cyber Week! Fira årets största REA, se utvalda erbjudanden här!
More info Se färre

Huvudcylinder

Svampig pedal eller förorenad bromsvätska är båda två tydliga tecken på att det kan vara dags att byta huvudcylinder. Vi har huvudcylindrar till de allra flesta bilmodeller!

Loading...

Hitta rätt huvudbromscylinder online hos mekster.se

Söker du efter en ny huvudbromscylinder till din bil? - Då har du kommit rätt! Vi har nämligen huvudcylindrar till de allra flesta bilmodeller och till riktigt bra priser dessutom. Man kan säga att huvudcylindern är en av de viktigaste komponenterna på moderna bilbromssystem. Så har du en bil med ett nytt bilbromssystem men med en huvudcylinder som börjar bli sliten så är det viktigt att denna byts ut. Huvudcylindern omvandlar icke-hydrauliskt tryck till hydrauliskt tryck genom att trycka på bromspedalen. Den fungerar som en ventil som pressar bromsvätska genom bromsledningarna så att bromsoken kan pressa bromsbeläggen mot bromsskivan.

huvudbromscylinder

Hur vet jag att det är dags att byta huvudcylinder?

Det finns tre vanliga tecken på att något kan vara fel med huvudbromscylindern. Den kanske vanligaste är att bromspedalen känns annorlunda. Eftersom att huvudcylindern är den komponent som genererar allt tryck för bromssystemet är det heller inte så konstigt att det märks i pedalen om något är fel. Bromspedalen känns antingen svampig eller sjunker långsamt till golvet när den är nedtryckt om det är fel på huvudcylindern. Ett annat tecken som man inte känner men som man däremot kan se är att bromsvätskan blivit förorenad. Bromsvätskan kan nämligen bli antingen brun eller svart om det skulle vara fel på huvudcylindern. På nyare fordon kan man även se att det är något fel på huvudcylindern genom att motorlampan lyser.

Om du nu vet med dig att du behöver byta ut huvudcylindern så hittar du din nya här. Det enklaste sättet för dig att försäkra dig om att du väljer en huvudcylinder som passar din bil är genom att fylla i ditt regnr i regnr-boxen högre upp på sidan. Då visas endast de huvudcylindrar som passar just din bil.

Vi säljer huvudbromscylindrar från kända varumärken som A.B.S, Ate, Bosch, Herth+Buss Jakoparts, Japanparts, JP Group, Lpr, Blue print och vårt egna varumärke mekster.