Kamrem

Kamremmen sitter vid motorn och den driver kamaxeln som får kolvarna att röra sig och slutligen bilen att åka framåt. Kamremmen utsätts för mycket slitage och det är väsentligt att den är hel för att du ska kunna framföra din bil på vägen. Om din kamrem skulle vara sliten eller gått sönder hittar du din nya kamrem här på mekster.se.

Vanliga frågor

sort-descending

Dags för ett kamremsbyte? Vi har allt du behöver!

Är du på jakt efter en ny kamrem till din bil? då har du kommit rätt. Här hittar du nämligen ett brett utbud av högkvalitativa kamremmar till de allra flesta bilmodeller till riktigt bra priser. En Kamrem driver kamaxeln i motorn och får kolvarna i motorn att röra sig och därmed bilen att åka framåt. Kamremmen utsätts för slitage och om den brister kan motorn ta allvarlig skada, därför ska den bytas ut med jämna mellanrum. Med andra ord vänta inte för länge med att byta kamrem utan se till att göra detta så snart du uppmärksammat felet.

När byter man kamrem

Till skillnad från många andra delar där man kan förutspå att någon inte står rätt till på grund av oljud så går inte eventuella fel att lyssna sig till med kamremmen. Här måste du med egna ögon titta och undersöka hur kamremmen ser ut. När du tittar på kamremmen ska du undersöka om den utsatts för slitage på utsidan av remmen eller om det börjat uppstå sprickor i gummit. I stora drag brukar man säga att kamremmen bör bytas var 12 000 mil för att bibehålla en gos prestanda, men detta är bara en grov måttstock. Vissa kamremmar kan bli dåliga efter betydligt färre mil medans andra håller betydligt längre än rekommenderat bytesintervall.

Hitta rätt kamrem på mekster.se

Har du kommit till underfund med att din befintliga kamrem behöver bytas ut så finner du din nya kamrem här på mekster.se. Här är det enkelt att hitta en passande kamrem till bilen. Det enda du behöver göra är att fylla i ditt regnr i regnr-boxen högre upp på sidan. När du gjort detta enkla moment kommer enbart de kamremmar som passar just din bil att visas i produktlistningen och därifrån är det bara att välja ut den kamrem som känns bäst. Känner du dig fortfarande osäker? Inga problem, du är alltid varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst om det skulle uppstå eventuella funderingar gällande valet av kamrem.

Vad händer om man inte byter kamrem?

Kamremmen är en del som utsätts för mycket stora påfrestningar och därför står det i serviceboken när kamremmen ska bytas. Detta gör man innan kamremmen går sönder, byter man inte kamrem i god tid finns det risk att kamremmen blir mjuk, därav finns det givna intervaller då kamremmen måste bytas. När kamremmen inte längre kan synkronisera med ventiler och kolvar så är man ute på riktigt hal is, varför? Jo, när kolven pressas in så kan den träffa ventilerna om de är öppna, händer detta så kan du till och med behöva en helt ny motor, därför är det viktigt att byta kamrem i tid.

Vi säljer kamremmar från de kända varumärkena Contitech, Ina, Jp Group, QH, Blue print och vårt egna varumärke mekster.

kamrem