10% rabatt på all bilvård med rabattkod!

Använd rabattkod:

Kamremssats

Är det dags för ett kamremsbyte? Det finns nog många som har uppfattningen av ett kamremsbyte behöver vara dyrt, riktigt så är det inte längre. Verkstäderna har blivit snabbare och bättre på att utföra kamremsbyten. Nu är det dessutom lättare än någonsin att byta kamrem med hjälp av färdiga kamremskit med alla nödvändiga delar för ett kamremsbyte. Känner du att det är krångligt att göra själv? Ta då med dina delar till en verkstad så blir det billigare än om du köper delarna direkt av verkstaden.

Vanliga frågor

Kamremssats

Köp en kamremssats och gör kamremsbytet enklare än någonsin

Nu kan du köpa färdiga kamremssatser till riktigt vassa priser, en kamremssats innehåller alla nödvändiga komponenter för att utföra ett kamremsbyte, i vissa kamremssatser ingår även vattenpumpen som många föredrar att byta vid ett kamremsbyte. En kamrem har kuggar och kan därför också kallas ”kuggrem” ibland, kuggarna gör att remmen blir halkfri för maximal kraftöverföring, en kamrem ska med andra ord aldrig slira.

Vad kostar ett kamremsbyte?

Ett kamremsbyte är en relativt komplicerad åtgärd men som ibland överdrivs som superkomplex, faktum är att det faktiskt går att byta hemma med rätt verktyg, men det krävs lite erfarenhet. Om du känner att du inte vill ansvara för ett kamremsbyte så kan du till de flesta verkstäder ta med egna delar och enbart betala för själva kamremsbytet. Ska man enbart byta kamrem och har med egna delar så kan man komma undan med ett byta för 2000-4000 kr på en alternativ verkstad, märkesverkstäderna kan ta någonstans mellan 4000-6000 kr.

Kan jag ta med egen kamrem till verkstad?

Absolut, verkstäderna har blivit mer och mer öppna med detta på senare år och har insett att många kunder vill styra själv över vilka varumärken de ska sätta in i bilen. Glöm inte att alltid be om ett skriftligt prisförslag, en verkstad får maximalt höja slutpriset med 10% utan att informera dig som kund. Det kan med andra ord inte bli dyrare än 10% extra än det skriftliga prisförslag för kamremsbyte du redan har fått. Glöm inte att be om ett prisförslag inklusive vattenpump om du planerar att även byta denna.

Byta vattenpump vid kamremsnyte?

Vi rekommenderar alltid att byta vattenpump vid kamremsbytet, i flera av våra kamremskit ingår även vattenpump, annars kan man köpa den separat.

Boka kamremsbyte

Det finns några saker att tänka på när du ska boka ditt kamremsbyte, vi har sammanställt en lista för dig som ska boka kamremsbyte hos en verkstad.

  • Ta prisförslag från flera verkstäder
  • Ta alltid ett skriftligt prisförslag och be verkstaden inkludera vattenpump i prisförslaget
  • Säkerställ att verkstaden också byter styrrullar och spännrullar, det ingår i de flesta kamremssatser
  • Fråga gärna om de gjort kamremsbyte på samma bilmodell tidigare, så vet du om just den verkstaden är vana att göra kamremsbytet på den bilmodellen.
  • Kamremssats

    Hos mekster hittar du billiga kamremssatser för ett billigt kamremsbyte till Volvo, Saab, Volkswagen, Toyota, Audi, Ford, Renault och många många fler bilmärken.