More info Se färre

Skyddsglasögon

Loading...

Skyddsglasögon med styrka

Visste du om att det finns skyddsglasögon med styrka? Faktum är att det är något som många inte är medvetna om och som istället skippar att använda sina glasögon när det är dags för skyddsglasögon. Men det är alltså inget som du behöver göra längre då du kan skaffa skyddsglasögon med styrka som passar just dina behov.

Vart hittar man skyddsglasögon med styrka?

Eftersom att det är en produkt som behöver slipas specifikt för just din styrka så är det tyvärr lite svårare att hitta skyddsglasögon med styrka än att besöka en butik och plocka på sig ett par. Oftast så behöver du ta upp det med din optiker så kan de hjälpa dig att hitta skyddsglasögon i just din styrka. Det är en stor fördel att kunna se utan problem eftersom att det oftast är vid allvarligare situationer som du faktiskt behöver skyddsglasögon.

Vad är de främsta fördelarna med skyddsglasögon med styrka?

Den allra största fördelen är given, att du kan skydda dina ögon och faktiskt se vad du håller på med samtidigt. Men visste du om att det finns andra fördelar med skyddsglasögon med styrka? De gör att du kan arbeta mer bekvämt. Skyddsglasögon är inte gjorda för att bäras över vanliga glasögon, och det kan vara ganska obekvämt att göra det. De håller även dina vanliga glasögon i gott skick och minskar risken för ögonskador.

När är det en bra idé att använda skyddsglasögon med styrka?

Du bör använda ögonskydd om aktiviteten innefattar:

  • Farliga kemikalier eller andra ämnen som kan skada dina ögon vid kontakt
  • Flygande skräp eller andra små partiklar som kan träffa deltagare eller åskådare
  • Projektiler eller föremål som kan bli projektiler och flyga in i ögonen oväntat

Summa summarum: använd sunt förnuft, särskilt om det finns barn i närheten. Du bör skydda dem och föregå med gott exempel genom att göra ett smart val.