brembo

brembo

Brembo är världsledande inom design, utveckling och tillverkning av bromssystem och komponenter för bilar, motorcyklar, industriella fordon och maskiner, samt för Original Equipment, eftermarknaden och racing. Brembo garanterar största möjliga säkerhet och komfort, samt förbättrad produktprestanda tack vare process integration och optimering av hela produktlivscykeln, från den ursprungliga designen, till gjutning, montering och produkttestning på väg. Brembo strävar ständigt efter att utveckla ny teknik, nya material och produktens prestanda optimeras i samband med utformningen av nya fordon.

Brembo bromsar

Så tidigt som 1961 i Bergamo, Italien startade Brembo sin framgångssaga där Emilio Bombassei höll i taktpinnen. Det började som en liten mekanisk verkstad, men grundarens goda erfarenhet inom den mekaniska sektorn och metallurgi ledde snabbt till prestigefyllda kunder som Alfa Rome. Tre år senare började de producera bromsskivor för bilar och 11 år senare bromssystem för motorcyklar. Detta banade vägen för Brembo som idag är en av de ledande tillverkarna inom reservdelar för bromssystem. 1975 gjorde Brembo ett modigt drag att bege sig in i formel 1-världen och började leverera bromssystem för fina Ferrari GP-bilar. Idag vet man att draget inte enbart var modigt utan även smart då de kunde skapa sig ett välkänt namn inom formel-1 och lyckats ta hem hundratals mästerskap med sina Brembo bromsar i alla möjliga bil- och motorcykeltävlingar. Under 1980 talet stod utveckling och innovation i fokus. De expanderade inom specialiserade områden som personbilar och motorcyklar. Produktsortimentet revolutionerade i både design och val av material. Aluminiumbromsok blev det nya heta som flera fina bilmärken valde att använda sig av som bland annat Porsche och Mercedes. Deras resa har gått spikrakt uppåt sedan dess och de har fortsatt innovera med sina förstklassiga bromsar.

Vårt sortiment från Brembo

Brembo bromsskiva

Här på mekster.se hittar du både Brembo bromsskivor och Brembo bromsbelägg till riktigt bra priser. Brembo är ledande inom tillverkning a bromsskivor och årligen producerar de över 50 miljoner bromsskivor till såväl personbilar som lastbilar. Brembos erfarenhet och expertis har lett till att de kunnat tillverka bromsskivor som tar hänsyn till alla olika aspekter du som förare efterfrågar. Deras bromsskivor bidrar till en bekvämare körning, bättre prestanda och lägre vikt till en låg kostnad.

För att hitta rätt bromsskivor eller bromsbelägg från Brembo kan du alltid ta hjälp av vår smarta regnnr-box högre upp på sidan. Skriv bara in ditt regnr så plockar vi fram rätt bromsar från Bembo till dig. Om du skulle ha några andra frågor eller funderingar gällande Brembo bromsar är du alltid varmt välkommen att vända dig till vår kundtjänst på antingen telefon eller mejl så hjälper de dig.