More info Se färre

Bromscylinder

Läcker bromscylindern? Då är det hög tid att skämma bort din bil med en ny! Fyll i ditt registreringsnummer i registreringsnummer-boxen så hittar du rätt bromscylinder till din bil!

Loading...

Bromscylindrar till riktigt bra priser!

Här hittar du vårt breda utbud av bromscylindrar (även kallat hjulcylindrar) till de allra flesta bilmodeller. Bromscylindern är en komponent som finns på bilar med trumbromssystem och som finns i varje hjul, vanligtvis placerat på toppen av hjulet. Bromscylindern består av en cylinder med två kolvar, en på vardera sida. Båda kolvarna har en gummitätning och en axel som förbinder kolven med bromsbackarna. När du trycker på bromspedalen trycks kolven ut och kommer i kontakt med bromstrumman. Bromscylindern har därefter till uppgift att pressa fram bromsvätska till bromsoket. Utan en väl fungerande bromscylinder tappar bilens bromssystem tryck och bromsarna fungerar dåligt.

bromscylinder

När ska man byta bromscylindrar?

Det finns tydliga indikationer på när det är dags att byta bromscylinder. Om bromscylindern visar tecken på läckage är det nämligen dags att byta. Ett annat bra tecken på att det är dags att byta bromscylinder är när du behöver byta bromsbackarna. Om backarna börjar bli slitna så är sannolikheten att även bromscylindern börjar bli sliten.

Hos mekster.se hittar du bromscylindrar till ett bra pris med hög kvalitet. Om du är osäker på vilken bromscylinder du ska välja till din bil kan du alltid ta hjälp av vår regnr-box högre upp på sidan. Fyll bara i ditt regnr och klicka på fortsätt så visas nämligen endast de bromscylindrar som passar till just din bil. Vi säljer bromscylindrar från kända varumärken som A.B.S, Ate, Herth+Buss Jakoparts, Japanparts, JP Group, LPR, QH, TRW Engine Component, Blue print och vårt egna varumärke mekster.se