Tändstift

Startar inte bilen som den ska eller drar mer bränsle än vanligt? Då kan det vara dags att byta tändstift. Tändstift har en väsentlig uppgift i din bil. Det är med hjälp av tändstift som din bils motor sätts igång och säkerställer en säker start. Med dåliga tändstift blir det svårare att starta bilen och de påverkar dessutom miljön negativt.

Det positiva med att byta tändstift är att det inte är någon stor kostnad jämfört med andra bildelar. Du tjänar på det i långa loppet eftersom bilen kommer dra mindre bränsle, du förebygger dessutom en fallerande motor som kan innebära bärgning eller verkstadsservice vilket kan kosta dig skjortan. Vi har ett brett sortiment med populära NGK-tändstift till riktiga pangpriser, så beställ hem några stift, en passande hylsa, lite kopparpasta och sätt igång!

Vanliga frågor

Få din bil att tända till - stort utbud av tändstift till bra pris!

Här hittar du ett brett utbud av tändstift till de allra flesta bilmodeller till riktigt bra priser. Du kan med hjälp av vår regnr-box högre upp på sidan hitta rätt tändstift till din bil. Fyll bara i ditt regnr så visas endast de tändstift som passar just din bil. Om du mot förmodan ändå skulle ha några frågor eller funderingar kan du alltid vända dig till vår kundtjänst. De hjälper dig mer än gärna att besvara dina frågor.

tändstift

Vad är ett tändstift?

Tändstiftet är en av bilens viktigaste delar i en förbränningsmotor. Genom att slå gnistor så antänder tändstiftet bränsle- och luftblandningen. Det är tändstiftet som sätter igång din bils motor och säkerställer en säker start. Tändstiftet har bland annat till uppgift att kontrollera förbränningen av din bils bränsle i motorn. Varje missad gnista resulterar i oförbränd bensin som far ut genom avgasröret utan att användas. Är gnistorna från tändstiftet inte tillräckligt kraftiga så startar inte motorn.

Byte av tändstift

Tändstiftet får utstå hårda påfrestningar och bör därför bytas emellanåt. En bra tumregel är att byta tändstift varje gång det är dags för bilservice. Att använda bra tändstift tjänar man på i längden. De är som nämnt tidigare viktig för din bils förbränning men även hur din bil påverkar miljön. Gamla stift påverkar din bil i den meningen att din bil blir svårare att starta och då framförallt under vinterhalvåret och kan även leda till misständning. När du ska byta tändstift kan du använda dig utav en speciell typ av nyckel för att ta av tändstiftet, en så kallad tändstiftsnyckel.

Här hittar du tändstift från de kända varumärkena Beru, Bosch, Champion, Dansk, JP Group, NGK och vårt egna prisvärda varumärke mekster.

Vilket märke ska jag välja?

Vår rekommendation när du ska välja vilket märke du ska köpa på tändstiften är att kanske inte ta det billigaste, det betyder inte att du behöver välja de dyraste men eftersom tändstift är en billig produkt kan du lika gärna välja en mer kvalitativ produkt för att motverka framtida kostnader på bilen som kan vara ett resultat av ett sämre tändstift. NGK en av de största tändsystem-tillverkarna och är ett utmärkt val vid köp av tändstift. NGK har funnits extremt länge vilket har resulterat i de mest kvalitativa tändstiften

loader
Laddar...