More info Se färre

Hörselskydd

Hörselskydd med radio skyddar din hörsel och låter dig lyssna på musik samtidigt. Perfekta för bullriga miljöer, jobbet eller evenemang. Finns även för barn och olika situationer.

Loading...

Hörselskydd med radio

Att använda hörselskydd är av högsta vikt när du hanterar högljudda maskiner eller spenderar tid i bullriga miljöer. Det är lätt hänt att skada hörseln annars, vilket är synd när det är så pass enkelt att förhindra. Hörselskydd kommer i många olika utföranden, men en populär variant är hörselskydd med radio.

Vad är viktigt att tänka på kring hörselskydd?

En av de allra viktigaste sakerna är att tänka på exakt hur högt ljud det är du försöker stänga ute. Mer högljudda miljöer kräver högre nivåer av brusreducering, men akta dig för att minska ljudet för mycket. Precis som för lite ljus kan göra det lika svårt att se som för mycket ljus, kan för lite ljud göra att man känner sig isolerad och mindre medveten om sin omgivning.

Överskydd kan vara kontraproduktivt, eftersom du kan känna ett behov av att ta av ditt hörselskydd för att höra någon tala eller lyssna på din utrustning för att kontrollera att den låter rätt. Det är därför viktigt att välja hörselskydd som stänger ute en del av bullret och ljudet, men inte allt.

Vilka olika typer av hörselskydd finns det?

Det finns främst två olika typer av hörselskydd där de ena är utformade för att placeras i öronen. Här finns bland annat plastpluggar eller så kallade ”engångsskydd” som är gjorda av skum.

Sedan finns även hörselskydd som är utformade för att placeras över öronen, dessa kommer i form av kåpor och har ibland även radio eller mikrofon inbyggt.

Hörselskydd åt barn

Visste du om att det även finns hörselskydd åt barn? Detta är något som är väldigt smidigt och användbart inte enbart i högljudda miljöer så som industrier. Barn kan nämligen ha användning av hörselskydd i ett stort antal olika miljöer, bland annat för att tysta ned smällarna från raketer och smällare på nyår. Ett annat populärt användningsområde för hörselskydd åt barn är att göra publikljud mindre överväldigande på diverse evenemang så som konserter eller sportevenemang.