Bränsledunkar

Bränsledunkar är ett enkelt sätt att både förvara och transportera bränslen och drivmedel. Vi har ett stort antal dunkar och tillbehör som är godkända för såväl kort- som långtidsförvaring. I många fall är det en stor trygghet att veta att man alltid har en extra mängd bensin, diesel eller etanol tillgänglig. Här hittar du dunkar och tillbehör som förenklar både förvaring och påfyllning.

sort-descending

10 Items

Förvaring eller transport? Bränsledunkar gör det enkelt.

En bränsledunk är egentligen inget konstigt. Det är kort och gott en behållare som rymmer bränsle för användning i en förbränningsmotor eller som annat drivmedel.

 • Vi har dunkar som är godkända för bränsleförvaring. Tryggt, säkert och praktiskt.
 • Bränsledunkar är särskilt framtagna för att hantera såväl tryck som kemisk åverkan.
 • Här hittar du även praktiska tillbehör till bränsle-, etalnol-, diesel- eller bensindunkar som gör dem enklare att använda.

Den gamla tidens dunkar var ofta tillverkade av metall, men numera är det allra mest vanligt med särskild säkerhetsklassad plast. Detta är i många fall en stor trygghet, då det innebär att plasten är framtagen för att hantera den stora påfrestning som denna sorts förvaring innebär.

Genom att välja en modern pålitlig bränsledunk behöver man därför aldrig oroa sig för att den ska påverka bränslet negativt, eller ta skada av långsiktig förvaring. Med en praktisk pip blir det även enkelt att förflytta bränslet. Säkra lock garanterar en spillfri upplevelse.

Kvalitetsmärkta bränsledunkar

Det är definitivt stor skillnad på olika sorts dunkar. Att välja en säkerhetsklassad och typgodkänd dunk är ett måste om man vill säkerställa högsta möjliga funktionalitet och nytta. Att förvara bränsle i icke-godkända kärl, dunkar och behållare riskerar att påverka såväl bränslet som förvaringskärlet negativt.

 • Dunkar tillverkade av högdensitetspolyeten (HDPE) och annan PE-plast anses ofta vara säkrast och mest praktiska. De kombinerar låg vikt med säkerhetsklassning.
 • Moderna bränsledunkar har särskilt hög materialtäthet för att säkerställa att dunkens material inte migrerar till följd av bränslet kemiska inverkan.
 • Bensin- och bränsledunkar finns i ett stort antal storlekar. Ofta är det en bra idé att välja en som motsvarar ens faktiska behov, och aldrig fylla dem mer än rekommenderat. Detta för att motverka övertryck och minimera onödig vikt.

Våra dunkar håller hög nivå i alla hänseenden. Vi vill att våra kunder ska kunna välja dunk utifrån personliga behov och önskemål, utan att behöva oroa sig för att de inte ska leva upp till formella kav och förväntningar.

Tips när du använder bränsle-, diesel-, etanol- eller bensindunkar

Här är några tips på hur du på bästa sätt använder bränsledunken. Även om det är ganska självförklarande hur dunkarna används så finns det några saker som kan vara bra att tänka på.

 • Fyll aldrig dunken mer än nödvändigt. Det bör finnas utrymme för naturligt tryck i dunken.
 • Förvara din bränsledunk på en väl ventilerad plats. Även om moderna dunkar minimerar risken för spill, avdunstning och överdriven gasbildning så är det alltid bra att ta det säkra före det osäkra. Undvik även att utsätta dunken för solljus.
 • Byt ut bränsledunken med några års intervall. Särskilt om den har utsatts för mekanisk skada eller annan åverkan.

Vilka typer av bränsledunkar finns det?

 • Bensindunkar - dessa är ofta grön i färgen för att du enkelt ska känna igen dunken med färgen på pumpen på macken. Bensindunkar finns även som röda, om du exempelvis har en dunk för fritidsmaskiner, båt eller gräsklippare där du vill blanda i olja i bensinen. På så sätt kan du enkelt känna igen att det kan finnas olja i bränslet om dunken är röd.
 • Dieseldunkar - dessa är svarta i färgen för att enkelt känna igen dunken utifrån färgen på pumpen på bensinstationen.
 • Etanoldunkar - dessa är ofta blå i färgen.

Vi är övertygade om att du hittar en lämplig bensindunk i vårt ständigt växande utbud.