Castrol

Castrol är ett globalt företag som utvecklar motoroljor och smörjmedel för kommersiella vagnsparker och fordon såsom lastbilar, flakbilar och bussar. Motoroljorna är testade under extrema förhållanden och utvecklade med hjälp av ny teknik. Oljorna har till uppgift att skydda och förbättra fordonets kapacitet.
Castrol

Populära oljor från Castrol

Vilken olja passar till min bil?

 • Skriv in ditt regnummer
 • Välj oljan du tycker bäst om

Här på Mekster.se så har vi regnummersök på alla våra motoroljor. Detta gör det superenkelt för dig att hitta rätt, skriv bara in ditt regnummer så tar vi fram alla passande motoroljor till just din bil

Populära oljor från Castrol

Vilken olja passar till min bil?

 • Skriv in ditt regnummer
 • Välj oljan du tycker bäst om

Här på Mekster.se så har vi regnummersök på alla våra motoroljor. Detta gör det superenkelt för dig att hitta rätt, skriv bara in ditt regnummer så tar vi fram alla passande motoroljor till just din bil

Castrol olja

Här på mekster.se hittar du ett stort utbud av Castrol olja till riktigt bra priser. Oljan från Castrol som du hittar hos oss är helsyntetiska. Helsyntetiska oljor är den vanligaste oljan i moderna bilar och det finns flera fördelar med denna typ av olja. Castrols helsyntetiska motorolja har en stabilare prestationsförmåga, bättre skydd mot sotbeläggning och kan hantera såväl höga som låga temperaturer helt bekymmersfritt. Castrol oljornas goda egenskaper genererar i sin tur ekonomiska fördelar i form av mindre motorslitage och bättre bränsleekonomi. Helsyntetisk olja skyddar både din bil och din motor betydligt bättre än flera andra typer av oljor som är ämnade för din bils motor.

Castrols olika serier

Castrol har olika typer av oljor med olika typer av egenskaper, allt för att du ska kunna hitta en motorolja som matchar din bil och hjälper den att prestera på topp. Du finner dessa serier hos oss:

Serier av motorolja från Castrol

 • Castrol Edge
 • Castrol Magnatec
 • Castrol Classic
 • Castrol GTX
 • Castrol Vecton
 • Castrol MTX
 • Castrol Power 1

Serier av växellådsolja från Castrol

 • Castrol Transmax
 • Castrol Syntrax
 • Castrol ATF
Castrol motorolja

Castrol Edge är Castrols mest avancerade och starkaste olja. Med tanke på att dagens moderna bilar och motorer utsätts för mycket påfrestningar i form av värme och tryck så krävs det en stark olja som hjälper din bil och motor att prestera på topp. Det är exakt det de har haft i åtanke när de utvecklat Edge. Den har en patenterat teknik som ger oljan den kraft som behövs för att minimera kontakten mellan metallytor. De menar själva att deras Castrol Edge är upp till 45 % effektivare än andra ledande tillverkare inom samma område. Hur vida detta stämmer eller inte blir upp till dig att avgöra. Vad vi däremot kan intyga att din motor kommer tacka dig om du väljer Castrol Edge.

Som de avslöjas på namnet så är Castol Magnatec en magnetisk olja. Flera andra oljor brukar rinna av från viktiga motordelar när bilen inte körs medan Magnatec håller sig kvar och skyddar. Detta är tack vare deras smarta molekyluppsättning. Castrol Magnatec skyddar både när bilen är riktigt varm och när bilen är kall och står stilla. Castrol Magnatec passar därför utmärkt för dig som kör i stadsmiljöer där du ofta tvingas att starta och stanna bilen.

Köp Castrol motorolja online

Här på mekster.se hittar du ett stort utbud av motoroljor från Castrol till konkurrenskraftiga priser. Du kan välja mellan antingen 1 liter eller 4 liter och viskositetsklasserna 0W-30, 5W-40, 5W-30 och 0W-40. När du byter din motorolja så måste du även se till att du byter till ett rent och fräscht oljefilter. Du hittar såklart även oljefilter hos oss till de allra flesta bilmodeller. För att veta vilken Castrol olja din bil behöver så uppmanar vi dig att läsa igenom bils servicebok. Där står både vilken typ av olja du behöver och hur mycket olja du behöver.