brembo

Bromsskiva

Särskilda kriterier för att bildelen ska passa

Ej i lager

Produktbeskrivning

Brembo är kanske bromsvärldens mest kända varumärke, de var tidiga med att tillverka riktigt högkvalitativa utbytesprodukter för eftermarknaden och har därmed blivit ett av de mest eftertraktade varumärkena på eftermarknaden. Numera tillverkar även Brembo originalbromsskivor till några av världens största biltillverkare inom sportsegmentet. Brembo kontrollerar alla faser av produktionsprocessen: design, utveckling, testning, bearbetning och distribution.

Kvalitet är synonymt med Brembo, inte nog med det så har man lagt stort fokus på prestanda. Brembos mål har inte varit att möta de hårda kraven från OE-marknaden, de vill även överstiga dem och förbättra bilens prestanda ytterligare.

Högt kolinnehåll

Något som utmärker Brembo från mängden och som länge varit deras unika genidrag är deras höga kolhalt i bromsskivorna, de må vara så att det blir en något dyrare produktionskostnad men det har många fördelar också. Den höga kolhalten bidrar till att minimera vibrationer och buller samtidigt som man maximerar prestandan till det yttersta som i sin tur leder till en ökad körkomfort.

Motstånd

UV-beläggningstekniken som utvecklats i samarbete med biltillverkare ger en överlägsen beständighet mot korrosion och ett komplett skydd av bromsskivan. Detta ger även en snyggare look bakom fälgen då bromsskivan håller sig rostfri under en längre tid.

Prestanda

Brembo har patenterat ett ventilationssystem som kallas PVT som förbättrar kylkapaciteten avsevärt och ökar bromsskivans hållfasthet mot sprickor över 40% enligt Brembo själva.

Vill du ha en bromsskiva prestanda i världsklass och direkt respons på pedalaktiviteten så är Brembo ett mycket bra val för dig, bromsskivorna är även anpassade för att klara mer krävande situationer och sportig körning utan att äventyra bekvämlighet, komfort eller hållbarhet.