Köpvillkor

Loading...

Köpvillkor

Du godkänner dessa köpvillkor när du bekräftar ett köp på vår hemsida.

Öppet köp i 60 dagar

Vi vill att du ska känna dig trygg med att handla hos oss. Därför har vi hela 60 dagars öppet köp och detta gäller från och med att beställningen levererats till ditt ombud. Vid utnyttjande om öppet köp så återbetalar vi summan för de returnerade artiklarna exklusive förbrukad frakt. Detta förutsatt att artiklarna är i gott skick. Trasiga artiklar går ett att utnyttja för öppet köp, en trasig artikel skall hanteras som en retur eller reklamation.

Beställning / Bokning

Mekster.se erbjuder dig som privatperson (som är minst 18 år gammal, eller har målsmans medgivande) och företag ett stort utbud av reservdelar och tillbehör som vi snabbt levererar till din dörr. Du kan sitta hemma i soffan och kika på vårt utbud. Vi ger dig en tydlig översikt på både priser och produkter.

När du gjort ett köp skickar vi ut en orderbekräftelse till angiven mailadress, detta är också ert kvitto. Normalt skickas varorna ut inom 24 timmar (gäller varor märkta med "skickas omgående") . Notera att detta gäller helgfria vardagar, annars skickas varorna ut nästkommande vardag.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Betalning

Mekster.se erbjuder dig tre olika betalningsalternativ:

 • Kortbetalning
 • Faktura
 • Delbetalning

Alla betalningar sker till vår samarbetspartner Klarna som uppfyller kraven för PCI DSS. Klarna innehar ett godkänt SSL-certifikat som vi använder oss av på de sidor du anger dina betalningsuppgifter.

Kortbetalning

Mekster.se erbjuder säkra kortbetalningar genom Klarna Checkout. Kortbetalning kan ske med Visa, MasterCard eller American Express.

Faktura

Mekster.se erbjuder dig att betala med Klarna Faktura i samarbete med Klarna Checkout. När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid minst 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se

Kreditprövning

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post. Kredittiden för köp är 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas ut i samband med leveransen.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus rådande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Eventuella skatter eller avgifter kan dock tillkomma genom valt betalningsalternativ.

Delbetalning

Du kan välja att betala i din egen takt eller betala ett fast belopp per månad. När du delbetalar hos mekster.se genom Klarna gäller alltid:

 • Du får hem varan innan du betalar
 • Du samlar alla dina köp på en månadsfaktura
 • Du betalar i din egen takt eller ett fast belopp per månad

Delbetala med Klarna konto – Delbetala i din egen takt

Du betalar valfri summa per månad. Det lägsta belopp du kan betala är 1/24 av beloppet som återstår och inte mindre än 50 kr varje månad. Du kan när du vill betala hela det återstående beloppet. En administrationsavgift om 29 kr tillkommer på fakturan.

Observera att i de villkor du godkänner finns riktlinjer kring hur delbetalningen fungerar i sin helhet.

Exempel: Vid ett köp om 10000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Fast delbetalning

Fast delbetalning från Klarna innebär att du delar upp din betalning på 6, 12 eller 24 månader. Vid fast delbetalning beräknas räntekostnaden på det totala utestående beloppet, vilket betyder att månadskostnaden blir högre den första månaden och lägre den sista månaden.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Betalningsskyldighet

Vid köp av en eller flera produkter så är du skyldig att betala den totala summan som vi anger för valda produkter inom angiven tid. Om betalningen inte inkommit till oss inom angiven tid tillkommer en påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus rådande referensränta.

Läs mer om de allmänna villkoren på Klarnas hemsida här.

Frakt och leverans

Vi på mekster.se samarbetar med bland annat Posten och DHL. De varor du som privatperson köpt kan skickas till ombud närmst den adress du angett vid beställningen eller direkt hem till dig. Ordererkännande skickas till den e-postadress som anges vid beställningstillfället.

Vi erbjuder dig följande fraktsätt:

 • Privatperson - beställning levereras till närmsta postombud. Ombudet skickar sedan ut en avisering via sms eller brev med information om att paket finns att hämta. Paketet finns tillgängligt hos ombudet i 7 dagar innan detta returneras per automatik. Vid outlösta paket får du som köpare stå för returfrakten, returfrakt debiteras till samma kostnad som utleverans.
 • Företag - beställning levereras till din företagsadress mellan 08.00 – 16.00. Leveransadressen får inte vara en postbox eller ett boxpostnummer.

Leveranstiden är normalt 1-2 helgfria vardagar från det att varan är skickad från vårt lager. Skickas varan från någon av våra leverantörers lager kan leveransen ta ytterligare 1-10 dagar. Alla våra leveranstider är preliminära.

Leveranstiden finns angiven vid respektive vald produkt då det kan skilja något på våra olika produkter. Detta då vissa varor skickas från leverantörers lager och det kan då tillkomma extra leveransdagar.

Fraktkostnad

Vi erbjuder privatpersoner och företag förmånliga fraktpriser över hela Sverige. Fraktpriserna kan variera beroende på vikt, storlek och antal kollin. I kassan kan du se alla fraktalternativ vi kan erbjuda dig och dess respektive pris.

Farligt gods

Allt gods skickas och hanteras med lämplig transporttjänst.

Transportskador

Om ditt paket eller gods är skadat vid leverans ber vi dig meddela ombudet direkt, innan du kvitterar godset. Alternativt kan du neka till att ta emot sändningen pga. skadan. Kontakta mekster.se:s kundservice så fort som möjligt – mejla in en bild (om det är möjligt) på skadan till kundservice@mekster.se, senast en vecka efter upptäckt skada.

Retur

Du ansöker om retur direkt via ditt konto på vår hemsida, för att skicka en förfrågan om retur klickar du här: https://www.mekster.se/customer/account/login/

Vi kommer inom kort efter detta att skicka ut en retursedel i ett separat mejl till dig. Returfraktsedeln behövs för att ge ditt paket eller gods ett spårningsnummer. Med hjälp av spårningsnumret kan du via Post Nords hemsida se var dina varor befinner sig. När du fäst retursedeln på paketet lämnar du in försändelsen till närmsta postombud.

För att du som kund ska få ersättning för din retur krävs att sändningen kommer fram till Mekster i gott skick. Mekster kommer inte att godkänna en retur där rekommendationerna om tillvägagångssätt inte är uppfyllda. Observera att återbetalning/kreditering av frakten för din order endast är möjlig om hela ordern skickats tillbaka. Mekster står endast för returfrakten om varan/varorna med tillhörande emballage är i gott skick.

Använd alltid det ursprungliga ytteremballaget eller motsvarande när du returnerar sändningen. Klistra eller tejpa ALDRIG på originalkartongen, du riskerar då att returen inte blir godkänd och att återbetalning uteblir. Säkerställ att alla delar samt tillbehör inklusive originalkartong som levererades med artikeln/artiklarna du vill returnera är med i retursändningen.

Du som kund är ansvarig för att varan kommer tillbaka till oss oskadd. Om varan eller originalkartongen är trasig kommer vi göra avdrag på återbetalningen. Avdraget kan vara upp till 100% av produktens ursprungspris.

Vid en icke godkänd retur kommer Mekster att debitera dig som kund för den verkliga kostnaden för returfrakten. Du har möjlighet att välja om vi ska skicka ut sändningen igen eller om vi ska behålla och slänga varan/varorna. Om du väljer att vi ska skicka ut sändningen igen får du bekosta den faktiska fraktkostnaden.

När vi mottagit returen kontrollerar vi att varorna är i bra skick och när de är godkända kommer en återbetalning att ske till det konto som pengarna betalts in i från.

Vi har en returhanteringstid på upp till 30 dagar och detta gäller från och med att returen kommit oss tillhanda.

Vi står för returkostnaden, förutsatt att den returnerade varan är i gott skick. mekster.se kommer inte att godkänna en retur där rekommendationerna om tillvägagångssätt inte är uppfyllda. Observera att återbetalning/kreditering av frakten för din order görs endast om hela ordern skickats tillbaka.

Om du har några frågor eller funderingar kring returer så kan du alltid kontakta oss innan du returnerar dina varor.

Reklamation och Garanti

Vid reklamation kontaktar du vår kundtjänst via e-post på kundservice@mekster.se , ange produktnamn och ordernummer.

En produkt kan även omfattas av garantier. Alla våra varor omfattas av minst 2 års garanti.

Om du upptäcker ett fel på en av våra varor är det viktigt att du kontaktar mekster.se:s kundservice inom skälig tid från mottagandet, detta för att vi ska kunna hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

Att anmäla fel inom två månader från det att felet upptäcktes eller borde ha upptäckts anses alltid vara inom skälig tid. Vid en godkänd reklamation så ersätter vi samtliga direkta kostnader som uppstått i samband med köpet av varan/varorna. Vid eventuell reklamation godkänner kund att Mekster AB får dela med sig av kopia på kundkvitto till relevant leverantör. Kundkvitto innehåller ej information om kreditkort eller andra bankupplysningar.

Som kund har du 3 års reklamationsrätt på fabrikationsfel.

Vi följer Allmänna Reklamationsnämnden vid en eventuell tvist.

Ångerrätt

Om du inte är nöjd med dina varor har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit paketet eller godset. Du måste kontakta mekster.se:s kundservice eller registrera ett returärende via denna länk, skapa returärende inom 14 dagar för att bekräfta din ångerrätt. Att inte hämta ut sitt paket räknas inte som att man ångrar sitt köp, se ”Övriga villkor”. Ångerrätten regleras enligt distans- och hemförsäljningslagen vilken säger att man har rätt till 14 dagars ångerrätt.

Du får givetvis öppna förpackningen för att kontrollera innehållet, väljer du att skicka tillbaka varorna och har använt varorna i större utsträckning än som varit nödvändigt så får du som konsument stå för eventuell värdeminskning. Värdeminskningen kan uppgå till inköpspriset. Du bekostar själv returfrakten, detta gäller även om du valt att inte hämtat ut din beställning. Se ”Retur”.

För att utnyttja din ångerrätt finns det två tillvägagångssätt. Det som ger dig snabbast hanteringstid är att gå in på mina sidor och skapa ett returärende med orsak "utnyttjande av ångerrätt", i samma ögonblick som du klickar på "skapa retur" så finns det i våra system för returhantering. Det andra alternativet är att ladda ner en ångerblankett från Konsumentverkets hemsida och fylla i blanketten. Blanketten hittar du här. Blanketten skickas på e-post till kundservice@mekster.se, vi skapar därefter upp ett returärende som sedan hanteras av våra handläggare. Fullständig information om ångerrätt hittar du på konsumentverkets hemsida genom att klicka här.

Öppet köp

För varor ur Meksters ordinarie sortiment accepterar Mekster retur mot full återbetalning av det belopp som du betalat för varan, öppet köp gäller i upp till 60 dagar och detta gäller från och med att ordern levererats till ombud.

Det är tillåtet att öppna försändelsen och inspektera delen/delarna, dock är det viktigt att tänka på att dessa ska komma oss i retur i samma skick som du erhöll den/dessa i, det vill säga i nyskick.

För returer som levereras till oss där ordern returnerats på fel sätt eller att artiklar skadats, har vi rätt att göra avdrag på priset på ordern. Det är du som ansvarar över att returen sänds åter till oss i korrekt skick.

Annullering och Avbokning

Du kan annullera eller ändra i din beställning fram till dess att vi börjat packa dina varor. Du behöver kontakta mekster.se:s kundservice för att bekräfta att en annullering är genomförbar.

Återbetalning

Det belopp som du betalat för varan inklusive ursprunglig fraktkostnad återbetalas senast inom 14 dagar ifrån mottagandet av ditt meddelande om utövande av ångerrätten, förutsatt att Mekster inom denna tid fått varan i retur, eller ett kvitto på att varan sänts tillbaka. Om mekster inte bekostar returfrakten, exempelvis på grund av outlöst paket så debiterar vi samma summa för returfrakten som utleveransen.

Återbetalningen sker i första hand till det betalningsalternativ du valde vid köptillfället. Klarna kommer att kontakta dig för att lösa återbetalningen på bästa sätt.

Övriga villkor

Ej mottagen leverans/outlösta paket

Om du väljer att inte ta emot din leverans eller inte hämta ut din beställning returneras den till mekster.se. Paketet ligger kvar hos ombud eller på terminal i 7 dagar. Ej mottagen leverans/outlösta paket omfattas inte av ångerrätten, du debiteras därför en administration- och returfraktkostnad på 120 kronor för försändelser under 20 KG*, 420 kronor för försändelser mellan 20 och 70 KG* och 1200 kronor för försändelser över 70 KG*.

*För Start- och Fritidsbatterier debiteras 900 kronor.

Personuppgifter

Mekster.se ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen. När du registrerar dig som kund hos oss samt när du acceptera våra köpvillkor samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp samt möjliggöra uppdatering av din orderstatus.

Som kund kan du ta del av dina sparade uppgifter, ändra dem eller be om radering. Du kan också välja att ta tillbaka ditt samtycke till att få erbjudanden från mekster.se. Dina personuppgifter sparas så länge du är kund hos mekster.se.

Publicerat material

Materialet på denna hemsida är skyddat enligt upphovsrättlagen och tillhör mekster.se. Användande av material måste godkännas av mekster.se. Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera eventuella fel vad gäller bilder, priser och produkttexter på vår hemsida. Vid eventuella felprisättningar på hemsidan förbehåller vi oss även rätten av avbryta beställningen.

Force Majeure

I händelse av krig, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, naturkatastrof, uteblivna leveranser från underleverantör, fördyrande omständigheter samt jämförande händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunna förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från mekster.se:s sida, som gör att mekster.se inte kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att mekster.se befriats från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Bedrägerier

Vi polisanmäler beställningar och bokningar som är utförs utan namngiven persons medgivande.

Cookies

Vi på mekster.se använder oss av cookies. Dessa används för att förbättra och förenkla för dig som kund när du handlar och söker varor. En cookie är en liten textfil och den gör ingen skada på din dator. På vår hemsida använder vi cookies för att bland annat att komma ihåg dig vilken bil du valt och vilka varor du lagt i varukorgen. Du kan alltid välja att inte acceptera cookies i din webbläsare. Du kan då fortsätta att se dig runt på vår hemsida men du kan tyvärr inte handla. Vi kan även använda cookies för att skräddarsy annonsering så att du får en mer relevant annonsering från mekster.se. Vill du stänga av cookies hos mekster.se kan du klicka här.

Pricerunner köpgaranti

Ditt köp hos oss omfattas gratis av PriceRunner Köpgaranti. Det ger dig upp till 50.000 kronor om något skulle gå snett. För att omfattas av Köpgarantin så behöver du vara registrerad medlem på PriceRunner.

Om du inte redan är medlem på PriceRunner och besökt oss genom dem så kan du, inom en timme efter ditt köp genomföra din registrering. Det är gratis och tar mindre än tre minuter och vips så blir ditt köp skyddat! Bli medlem gratis på PriceRunner

För att Köpgarantin ska gälla så måste beställningen vara addresserad till dig som privatperson. Du är berättigad ersättning om något går fel med ditt köp såsom att varan är skadad, en enskild vara saknas vid leverans, varan är felaktig eller leverans uteblir.

Om något gått fel med ditt köp ersätter Köpgarantin dig för såväl inköpskostnader som fraktkostnader. Du får även ersättning för direkt ekonomisk skada du lidit till följd av felet. Köpgarantin ersätter inte eventuell värdeminskning, uteblivna intäkter eller andra direkta eller indirekta kostnader.

För fullständiga villkor och lista på ej omfattade kategorier besök PriceRunner.