Köpvillkor

Köpvillkor

Du godkänner dessa köpvillkor när du bekräftar ett köp på vår hemsida.

Öppet köp i 60 dagar

Vi vill att Du skall känna Dig trygg med att handla hos oss. Därför har vi hela 60 dagars öppet köp.

Beställning / Bokning

mekster.se erbjuder dig som privatperson (som är minst 18 år gammal, eller har målsmans medgivande) och företag ett stort utbud av reservdelar och tillbehör som vi snabbt levererar till din dörr.

Du kan sitta hemma i soffan och kika på vårt utbud. Vi ger dig en tydlig översikt på både priser och produkter.

När du gjort ett köp skickar vi ut en orderbekräftelse till angiven mailadress, detta är också ert kvitto.

Normalt skickas varorna ut inom 24 timmar (gäller de varor märkta med "skickas omgående") .

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar!

Betalning

mekster.se erbjuder dig tre olika betalningsalternativ: Kortbetalning, Faktura och Delbetalning. Alla betalningar sker sker till vår samarbetspartner Klarna som uppfyller kraven för PCI DSS. Klarna innehar ett godkänt SSL-certifikat som vi använder oss av på de sidor du anger betalningsuppgifter.

Kortbetalning

mekster.se erbjuder säkra kortbetalningar genom Klarna Checkout. Kortbetalning kan ske med Visa, MasterCard eller American Express.

Faktura

mekster.se erbjuder dig att betala mot Klarna Faktura i samarbete med Klarna Checkout.

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

  • Få alltid hem varan innan du betalar
  • Betalningstid - alltid minst 14 dagar
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
  • Ladda ner dina fakturor från klarna.se

Kreditprövning

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Kredittiden för köp är 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Eventuella skatter eller avgifter kan dock tillkomma genom valt betalningsalternativ

Delbetalning

Du kan välja att betala i din egen takt eller betala ett fast belopp per månad. När du delbetalar med hos mekster.se genom Klarna gäller alltid:

  • Du får hem varan innan du betalar
  • Du samlar alla dina köp på en månadsfaktura
  • Du betalar i din egen takt eller ett fast belopp per månad

Delbetala med Klarna konto – Delbetala i din egen takt

Du betalar valfri summa per månad. Det lägsta belopp du kan betala är 1/24 av beloppet som återstår och inte mindre än 50 kr varje månad. Du kan när du vill betala hela det återstående beloppet. En administrationsavgift om 29 kr tillkommer på fakturan.

Observera att i de villkor du godkänner finns riktlinjer kring hur delbetalningen fungerar i sin helhet.

Exempel: Vid ett köp om 10000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Fast delbetalning

Fast delbetalning från Klarna innebär att du delar upp din betalning på 6, 12 eller 24 månader. Vid fast delbetalning beräknas räntekostnaden på det totala utestående beloppet, vilket betyder att månadskostnaden blir högre den första månaden och lägre den sista månaden.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Betalningsskyldighet

Vid köp av en eller flera produkter så är du skyldig att betala den totala summan som vi anger för valda produkter inom angiven tid. Om betalningen inte inkommit till oss inom angiven tid tillkommer en påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta.

Läs mer om de allmänna villkoren på Klarnas hemsida här.

Frakt och leverans

Vi på mekster.se samarbetar med Posten. De varor du som privatperson köpt skickas till ombud närmst den adress du angett vid beställningen. Observera att vi för närvarande enbart skickar beställningar inom Sverige. Ordererkännande skickas till den e-postadress som anges vid beställningstillfället.

Vi erbjuder dig följande fraktsätt:

  • Privatperson - beställning levereras till närmsta postombud. Ombudet skickar sedan ut en avisering via sms eller brev med information om att paket finns att hämta.
  • Företag - beställning levereras till din företagsadress mellan 08.00 – 16.00.  Leveransadressen får inte vara en postbox eller ett boxpostnummer.  

Leveranstiden är normalt 1-2 helgfria vardagar från det att varan är skickad från vårt lager. Skickas varan från någon av våra leverantörers lager kan leveransen ta ytterligare 1-10 dagar. Alla våra leveranstider är preliminära.

Leveranstiden finns angiven vid respektive vald produkt då det kan skilja något på våra olika produkter. Detta då vissa varor skickas från leverantörers lager och det kan då tillkomma extra dagar.

Fraktkostnad

Vi erbjuder privatpersoner och företag 59 kronor i frakt inklusive moms. Detta är oavsett vilken vikt och antal kollin. Fraktpriser gäller i hela Sverige oavsett vart du bor. Fraktkostnaden avser inte beställning av Service eller Reparation. 

Farligt gods

Allt gods skickas och hanteras med lämplig transporttjänst.

Transportskador

Om ditt paket eller gods är skadat vid leverans ber vi dig meddela ombudet direkt, innan du kvitterar godset. Alternativt kan du neka till att ta emot sändningen pga. skadan. Kontakta mekster.se:s kundservice så fort som möjligt, senast en vecka efter upptäckt skada, för att reglera ärendet vidare.

Retur

Vid en eventuell retur ombeds du att kontakta oss på mekster.se för att få hjälp.

Vi kommer då att skicka retursedlar till dig. Dessa returfraktsedlar behövs för att ge ditt paket eller gods ett spårningsnummer, en slags identifikation. Du lämnar sedan paketet till närmsta postombud. Med hjälp av spårningsnumret kan du via PostNords hemsida se var dina varor befinner sig.

Vid en retur är det du som kund som är ansvarig för eventuella skador som uppstår under transport. Det är därför viktigt att packa paketet eller godset ordentligt. Vi rekommenderar dig att använda originalemballage för att produkterna inte ska skadas.

När vi mottagit returen kontrollerar vi att varorna är i väsentligt skick och när de är godkända återbetalar vi pengarna snarast. Du bekostar själv returfrakten. Se ”Återbetalning”.

mekster.se kommer inte att godkänna en retur där rekommendationerna om tillvägagångssätt inte är uppfyllda.

Reklamation och Garanti

En produkt kan även omfattas av garantier. Alla våra varor omfattas av 2 års garanti.

Om du upptäcker ett fel på en av våra varor är det viktigt att du kontaktar mekster.se:s kundservice inom skälig tid från mottagandet, detta för att vi ska hjälpa dig på bästa möjliga sätt. Att anmäla fel inom två månader från det att felet upptäcktes eller borde ha upptäckts anses alltid vara inom skälig tid. Vid en godkänd reklamation så ersätter vi samtilga direkta kostnader som uppstått i samband med köpet av varan/varorna. 

Som kund har du 3 års reklamationsrätt på fabrikationsfel. Behöver du reklamera en vara kontaktar du oss först via e-post på kundservice@mekster.se, ange produktnamn och ordernummer. Vi följer Allmänna Reklamationsnämnden vid en eventuell tvist.

Ångerrätt

Om du inte är nöjd med dina varor har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit paket eller gods. Du måste kontakta mekster.se:s kundservice eller registrera ett returärende via denna länk, skapa returärende, inom dessa 14 dagar för att bekräfta din ångerrätt. Att inte hämta ut sitt paket räknas inte som att man ångrar sitt köp, se ”Övriga villkor”. Ångerrätten regleras enligt distans- och hemförsäljningslagen vilken säger att man har rätt till 14 dagars ångerrätt. Klicka på länken nedan för att komma åt konsumentverkets ångerblankett. Ångerblankett 

Du får givetvis öppna förpackningen för att kontrollera innehållet, väljer du att skicka tillbaka varorna och har använt varorna i större utsträckning än som varit nödvändigt så får du som konsument stå för eventuell värdeminskning. Värdeminskningen kan uppgå till inköpspriset. Du bekostar själv returfrakten, detta gäller även om du valt att inte hämtat ut din beställning. Se ”Retur”.

Öppet köp

För varor ur meksters ordinarie sortiment accepterar mekster retur mot full återbetalning av det belopp som du betalat för varan i upp till 60 dagar efter fakturadatum. För att åberopa öppet köp får produkten inte vara öppnad, använd eller förstörd.

Annullering och Avbokning

Du kan annullera eller ändra i din beställning fram till dess att vi börjat packa dina varor. Vänligen kontakta mekster.se:s kundservice för att bekräfta att en annullering är genomförbar.

Återbetalning

Det belopp som du betalat för varan inklusive ursprunglig fraktkostnad återbetalas senast inom 14 dagar ifrån mottagandet av ditt meddelande om utövande av ångerrätten, förutsatt att Mekster inom denna tid fått varan i retur, eller ett kvitto på att varan sänts tillbaka. Om Mekster bekostat returfrakten kommer summan att dras av från återbetalningen. Mekster debiterar följande returfraktpriser: Små paket som kan lämnas hos närmaste postombud, 59 kr. Större paket som Post Nord hämtar vid dörren, 199 kr. Produkter som kräver pallhantering eller som har motsvarande eller större skrymmande mått, 599 kr.

Återbetalningen sker i första hand till det betalningsalternativ du valde vid köptillfället. Klarna kommer att kontakta dig för att lösa återbetalningen på bästa sätt.

Övriga villkor

Ej mottagen leverans/outlösta paket

Om du väljer att inte ta emot din leverans eller inte hämta ut din beställning returneras den till mekster.se. Paketet ligger kvar hos ombud eller på terminal i 14 dagar. Ej mottagen leverans/outlösta paket omfattas inte av ångerrätten, du debiteras därför en administration och returfraktkostnad på 120 kronor för försändelser under 30 KG, 420 kronor för försändelser mellan 31 och 90 KG och 1200 kronor för försändelser över 91 KG.

Personuppgifter

mekster.se ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen. När du registrerar dig som kund hos oss samt när du acceptera våra köpvillkor samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp samt möjliggöra uppdatering av din orderstatus.

Som kund kan du ta del av de sparade uppgifter, ändra dem eller be om radering. Du kan också välja att ta tillbaka ditt samtycke till att få erbjudanden från mekster.se. Dina personuppgifter sparas så länge du är kund hos mekster.se.

Publicerat material

Materialet på denna hemsida är skyddat enligt upphovsrättlagen och tillhör mekster.se.

Användande av material måste godkännas av mekster.se.

Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera eventuella fel vad gäller bilder, priser och produkttexter på vår hemsida.

Force Majeure

I händelse av krig, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, naturkatastrof, uteblivna leveranser från underleverantör, fördyrande omständigheter samt jämförande händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunna förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från mekster.se:s sida, som gör att mekster.se inte kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att mekster.se befriats från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Bedrägerier

Vi polisanmäler beställningar och bokningar som är utförs utan namngiven persons medgivande.

Cookies

Vi på mekster.se använder oss av cookies. Dessa används för att förbättra och förenkla för dig som kund när du handlar och söker varor. En cookie är en liten textfil och den gör ingen skada på din dator.

På vår hemsida använder vi cookies för att bland annat att komma ihåg dig vilken bil du valt och vilka varor du lagt i varukorgen. Du kan alltid välja att inte acceptera cookies i din webbläsare. Du kan då fortsätta att se dig runt på vår hemsida men du kan tyvärr inte handla.  Vi kan även använda cookies för att skräddarsy annonsering så att du får en mer relevant annonsering från mekster.se. Vill du stänga av cookies hos mekster.se kan du klicka här